X-akták – Hinni akarok

TARTALOM

Az FBI a 10 éve nem látott paranormális, metafizikus és földönkívüli ügyek elszánt szakértőit, Mulder-t (David Duchovny) és Scully-t (Gillian Anderson) hívja segítségül egy rejtélyes körülmények között eltűnt ügynök felkutatása miatt. Kanadába utaznak, hogy újból belevessék magukat a nyomozásba, az igazság keresésébe, mint a régi időkben. Mindketten szenvedélyesen ragaszkodnak az elveikhez, Mulder a természetfeletti jelenségek hinni akarásban, Scully pedig a kézzelfogható tények elfogadásában. Vajon megtalálják, amit keresnek?

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 104 perc
Műfaj: sci-fi
Rendező: Chris Carter

Főszereplők:
David Duchovny (Fox Mulder)
Gillian Anderson (Dana Scully)
Amanda Peet (Dakota Whitney)
Mitch Pileggi (Walter Skinner)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

A film alcíme: Hinni akarok. Szerinted miben akart hinni Mulder, Scully, az atya, az FBI ügynökök, a bűnözők?

Scully átkozta Istent, amiért megteremtett egy kisfiút, és hagyja szenvedni és meghalni egy halálos betegségben. Nagyon sokan vannak, akik ugyanezt teszik hasonló helyzetben. Mi erre a válaszod?

A filmről nagyon sokan írtak a fórumokon, és kiderül belőle, hogy sokan elgondolkoznak lelki-szellemi kérdésekről, amikor a X-akták sorozatot vagy filmet nézik. Szerinted mit üzen a film a szellemvilágról, a paranormális jelenségekről, Istenről?

A történet egyik kulcsszereplője egy atya, aki nagyon nagy bűnöket követett el a múltban. Scully szerint nem is szerezhet már üdvösséget. Szerinted kaphat bűnbocsánatot még az atya is a filmben? Mit kell tenni valakinek, hogy üdvözüljön? Szerinted a látomásai és a segítsége miatt bekerülhet a mennyországba?

Amikor arról van szó, hogy honnan erednek a bűnös vágyai. Azt akarja mondani, hogy ezeket is Isten adta neki. Mi a véleményed erről? Az atya a Példabeszédekből idéz (25:2), szerinted az mire vonatkozott?

Számodra mit jelentett az a mondat a filmben, hogy „ne add fel”? Neked mi van az életedben, amit nem szabad feladnod?

A bűnözők a filmben embereket öltek azért, hogy egy férfi életben maradjon, embereken végeztek tudományos kísérleteket, és szerveket loptak. Szerinted milyen indítékaik lehettek erre? Több dolgot is megtudunk a páros múltjáról. (Gyerekkori molesztálás, melegházasság…) Szerinted azok az események mennyire játszottak szerepet abban, ahová eljutottak?

Scully dühös volt Mulderre, mert az otthonukba hozta újra a „sötétséget”. Amikor Mulder azt javasolta, hogy menjenek el, azt is elmondta, hogy a „sötétség” mindenütt rájuk talál.

Szerinted van kiút a sötétségből, a szörnyűségekből? Ha valaki keresztény lesz, akkor vele nem történhetnek tragédiák? Mit kell tennünk a „sötétséggel”?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük