TARTALOM

Mi történne, ha az emberiségnek el kéne hagynia a Földet, de valaki elfelejtené kikapcsolni az utolsó robotot? Több száz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt – takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom – és hulladékkezelő – E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. Ő jön rá, hogy WALL-E teljesen véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára, és szinte azonnal vissza is repül az űrbe, hogy jelentse ezt a fontos felfedezést az emberiségnek, akik arra várnak, hogy mikor jön el az idő, amikor már biztonságban térhetnek vissza anyabolygójukra. Közben magányos kis robotunk türelmetlenné válik, és EVA (Extraterresztriális Vegetáció Analizáló) nyomába ered a végtelen világűrön át, hogy minden idők leglátványosabb, legizgalmasabb és legviccesebb kalandjait élje át, ami valaha nagyvászonra került.

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 95 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted elfordulhat, ami a filmben, hogy a sok szemét miatt el kell hagyni a Földet? Milyen érzés volt ilyennek látni a Földet? Szerinted te személyesen mit tehetsz, hogy ez ne következzen be?

Szerinted mennyire a felelősségünk, hogy vigyázzunk a Földre? Isten Igéjében találunk erre vonatkozó parancsokat?

Mit mond a film a magányról? Wall-E mennyire volt magányos? Te mit teszel, hogy ne legyél magányos? Hogyan, hol tudsz barátokat szerezni?

Az emberek az űrhajón milyen életet éltek? Mi hiányzott belőle? Mi az, ami esetleg pozitív volt benne? Szerinted mi a különbség az „élni” és a „túlélni” között?

Mennyire hasonlítanak a mai emberek az űrhajón élő emberekhez, és miben különböznek?

Hogyan volt jelen a remény a filmben? Milyen szimbólumai voltak?

Szerinted Wall-E és Eve tényleg szerették egymást? Hogyan fejezték ki? Te mire lennél képes valakiért, akit szeretsz?

Wall-E fel is áldozta volna magát, hogy az emberek visszajussanak a Földre, az otthonukba, hogy megmentse őket, pedig az emberek tették a földet szemétteleppé. Jézus feláldozta az életét, hogy megmentse az embereket, pedig az ő bűneik miatt kellett meghalnia. Mit gondolsz miért tették?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük