TARTALOM

Egy szuperkutya élete csupa kaland, veszély és intrika, legalábbis amíg forog a kamera. Amikor Voltot, a népszerű sorozat sztárját véletlenül New Yorkba küldik egy szállítmánnyal, kezdetét veszi az igazi kaland, mégpedig élete legnagyobbja: utazás az országon keresztül, hogy visszajusson gazdájához, Pennyhez. Útitársa két furcsa szerzet: egy kidobott házimacska, Mici és a tv-függő hörcsög, T-Rex. A nem mindennapi út során pedig Volt lassan rájön, nem is kellenek szuperképességek, hogy hős legyen az ember, vagyis a kutya.

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 96 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Bevezető kérdések a film előtt:

Kinek milyen házi állata van vagy milyet szeretne? Mi mindent kell megtenni a kedvencünkért? Mit kapunk érte cserébe?

Beszélgetésindító kérdések a film után:

Te szeretnéd, ha ilyen szuperkutyád lenne? Szívesen szerepelnél a moziban?

Mi mindenről mondott le Penny azzal, hogy a filmben szerepeltek? (őszinteség, közös esték…) És mit nyert vele? (népszerűség, kaland, pénz…)

Mitől lesz valaki hős? Mikor volt igazán hősies a kutyus?

Kik voltak neked ellenszenvesek a filmben? Miért?

Milyen az igazi barátság? Szerinted kik voltak igazán jó barátok a filmben? Honnan lehet tudni?

Volt úgy nőtt fel, hogy nem tudott szinte semmit az igazi világról. Még azt sem tudta hogyan kell viselkednie egy igazi kutyának. Egy macska tanította meg rá. Milyen dolgokat nem tudott, amik nagyon fontosak az élethez?

Mi volt az, amit Volt tanított a kinti barátainak? Miben változott meg Mici és T-Rex?

Volt úgy gondolta, hogy különleges képességei vannak. Utána kiderült, hogy ezek csak a filmvásznon működnek, a való életben nem. Vagy legalábbis nem úgy! Hiszen a különleges ugatásával megmentette Penny életét. Szerinted neked milyen különleges képességeid vannak, miben vagy jó? Mire használod ezeket?

Miért nem akart Volt a barátaival Las Vegasban maradni, mikor jól meglett volna ott is: barátok, ennivaló… Miért akart mindenáron visszamenni Pennyhez?

Van valaki, akihez te is ilyen hűséges vagy? Ki az, akihez mindig visszamennél? És van, aki ennyire szeret téged, hogy bárhol felkutatna?

Játékötlet a beszélgetés utánra:

Üljenek körbe a gyerekek. Mindenki válasszon magának egy állatnevet (kutya, elefánt, víziló…) Mondjuk meg a gyerekeknek, hogy próbálják megjegyezni ki-kicsoda. Akkor az egyik gyerek beáll a kör közepére egy összetekert újsággal. Valaki elkezdi, mondd egy állatnevet, aki szerepel a körben – például elefánt. Ekkor az elefántnak gyorsan mondania kell valaki mást, mielőtt a kör közepén álló gyerek hozzáérne az újsággal. Nem mondhatja a saját nevét, sem azét, aki középen áll, sem azét, aki neki „passzolt”. Addig mondják az állatneveket, míg valaki el nem elrontja, vagy előbb érnek hozzá az újsággal. Akkor ő megy be középre. Az kezdi a következő kört, aki addig benn állt. (Mondjuk meg, hogy nem ér nagyot csapni az újsággal!)


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük