TARTALOM

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitz-cal és Lani Aliikai vízimentővel. Azután megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel. Segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba.

ADATLAP

Gyártó: Columbia / TriStar

Megjelenés éve: 2007
Játékidő: 88 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

A családod, barátaid, a gyülekezeti tagok inkább biztatnak téged és segítenek? Vagy olyanok mint Cody családja, meg a többi pingvin, akik lebecsülik, nem értékelik…?

Neked van olyan nagy álmod, mint Cody-nak a szörfözés? Mit teszel érte, hogy valóra váljon?

Te mennyire járod a magad útját, és mennyire követsz példaképeket? Van valaki, akire nagyon felnézel? Van valaki, aki nagyon bátorít valamiben?

Ki volt aki igazán bátorította a versenyzőket, ki aggódott értük? Reggie, vagy a kismadár?

A rajzfilmben a filmesek megkérdezték az embereket, hogy mit jelent bajnoknak lenni.

Szerinted ki az igazi bajnok, ki az igazi győztes?

Mi volt a véleményed Tank-ról? Szereted az ilyen embereket?

Mi kell ahhoz, hogy valaki győztes legyen? Mit tanított Nagy Z Cody-nak? (Kitartás, gyakorlás, türelem, példamutatás, mentor, élvezni az életet…)

Nagy Z azt mondta Cody-nak az elején: „Soha ne add fel! Csak küzdj, és akkor bajnok leszel!” Mégis Nagy Z is feladta, elvonult a sziget közepére, és többé nem szörfözött. Mit veszített ezzel? Mi lett volna, ha akkor nem adja fel? És miért tért vissza?

Cody a versenyen segített Joe-nak, és hagyta nyerni. Miért? Te is segítenél a legjobb barátodat nyerni helyetted? Ki(k) nyert(ek) a versenyen?

A film végén Cody-ék tanították a piciket szörfözni. Te mit tudsz tanítani a nálad kisebbeknek?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük