TARTALOM

Ugye mindenki emlékszik még a Toy Story – Játékháború című, korszakváltást jelző rajzfilmre, s abban Woody és Buzz Lightyear szédületes kalandjaira? Hát most itt a folytatás! De minő borzalom: Woodyt elrabolják! Számos rettenthetetlen és számtalan nagyon is rettenthető játék-pajtása, a félelmetes űrbigyó Buzz Lightyear vezetésével mentőexpedícióra indul. Ezúttal az igazi nagyvilággal kell szembeszállniuk: kamionokat térítenek ki útjukból, megostromolnak egy játékáruházat, megmentik Woodyt egy mániákus játékgyűjtő kezei közül, és Buzz Lightyear ősi galaktikus ellensége, a félelmetes Zurg sem ússza meg szárazon…

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney – Pixar
Bemutatás éve: 1999

Játékidő: 92 perc

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Ha választhatsz aközött, hogy híres leszel, gazdag, de magányos, vagy szegény, de sok barátod lehet, melyiket választanád?

2. Mit gondolsz, miért hajtanak annyit manapság az emberek a több pénzért, a karrierért olyannyira, hogy nem marad idejük a barátaikra?

3. Szeretnéd, hogy a legdrágább és legkedvesebb dolgaidból sok ezer legyen? Miért / miért nem?

4. Az egyik filmkritikus ezt írta: „Barátok, akár űr- akár western játékok, játszanak egymással, összetartanak, hiszen egy szobához tartoznak…” – Te kikkel tartozol „egy szobába”? Mi az, ami összeköt téged a barátaiddal?

5. Andy anyukája ezt mondta: „Előbb-utóbb minden játék elhasználódik.” Aztán amikor Andy hazajön, és meglátja a leszakadt kezű Woody-t, azt mondja: „Hiszen te elromlottál… Így már nem is akarok játszani többé veled!” – Miért dobta ki Andy Woody-t? Miért dobjuk ki a játékainkat, ha egy kicsit megsérülnek? És miért dobják ki sokszor az emberek is egymást, ha megsérül a kapcsolatuk?

6. „Az életnek akkor van értelme, ha egy gyerek szeret minket.” Egyetértesz ezzel? Hogy az élet értelme a szeretet? Elég ez?

7. Woody szerint „a mi dolgunk, hogy boldoggá tegyünk egy gyereket.” Az élet értelme, hogy boldoggá tegyünk másokat. Ki az, aki téged boldoggá tesz? És te kit teszel boldoggá?

8. Emlékszel arra a jelenetre, amikor Woody lekaparja a csizmája talpán lévő friss festéket, és alatta ott van még Andy neve? Isten is így jegyezte fel a mi nevünket – mi az Övé vagyunk. Az Ő tulajdona! Mit szólsz hozzá?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük