TARTALOM

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére.

A reptéren rekedt Navorskinak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légikísérő, Amelia képében.

De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni…

ADATLAP

Megjelenés éve: 2004
Játékidő: 128 perc
Műfaj: vígjáték

Rendező: Steven Spielberg

Főszereplők:
Tom Hanks (Viktor Navorski)
Catherine Zeta-Jones (Amelia Warren)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Mit mond a film a várakozásról?

Jobban megbecsülöd azokat a dolgokat, amelyekre sokat kellett várni, vagy azokat, amelyeket automatikusan megkapsz? Miért vagy miért nem?

2. Miért ragaszkodott Dixon annyira a szabályokhoz? Miért nem mutatott könyörületességet, amikor szükség volt rá?

Hogyan döntöd el, hogy alkalmazd a szabályt, vagy könyörületes legyél?

3. Milyen akadályba ütközött Viktor, amikor megérkezett a terminálba? Miért volt mégis optimista, bizakodó még a gátak ellenére is? Mi történt volna Viktorral, ha mérgesen, szomorúan vagy félelemmel válaszol?

Optimistákat vagy pesszimistákat szeretsz magad körül látni? Milyen tulajdonságait kedveled annak a típusú embernek? Optimistának vagy pesszimistának tartod magad?

4. Miért rejtőzködött Gupta az Egyesült Államokban? Mit hagyott ki azzal, hogy rejtőzködött?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük