TARTALOM

A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2006
Játékidő: 125 perc
Műfaj: romantikus dráma
Rendező: John Curran

Főszereplők:
Naomi Watts (Kitty Fane)
Edward Norton (Walter Fane)
Liev Schreiber (Charlie Townsend)
Toby Jones (Waddington)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted milyen volt Walter és Kitty házassága az elején? Melyikük miért vágott bele a házaséletbe? Ki hogyan alkalmazkodott a másikhoz? Mi volt a közös bennük, és miben különböztek?

Walter azt mondta, csak akkor beszél, ha van mondanivalója, magázódtak, „ez téged úgysem érdekel”… Mit mond ez a kettejük közötti kommunikációról? Mennyire fontos ez egy párkapcsolatban?

Szerinted miért volt fontos a lánynak, hogy társaságba járjon?

A színházi előadás egy lányról szólt, akit eladtak rabszolgának, aki sosem ismerheti meg a szerelmet… Szerinted mennyire volt ez igaz Kitty életében?

Te helyesnek tartod, hogy Walter arra kényszerítette a feleségét, hogy ilyen veszélyes helyre menjen vele? Te hová követnéd azt, akit szeretsz?

Szerinted mennyire a kötelesség és mennyire a bosszú vezette a férjet, hogy elfogadja a felkérést az orvosi feladatra?

Mi a véleményed Walter munkájáról? Mennyire végezte lelkiismeretesen? Mennyire volt kitartó, hűséges, kreatív?

A lány azt mondta a férjének, hogy nem érzi magát hasznosnak. Szerinted ez miért olyan fontos az embereknek? Te mivel tudod hasznossá tenni magad?

„Mindegy hogy a kolera öl meg vagy az unalom.” (Kitty) Szerinted miért nem szeretnek az emberek unatkozni? Szerinted önzésből ment el segíteni az árvaházba, vagy azért, hogy értékesnek érezze magát? Te mi mindent teszel azért, hogy ne unatkozz? És hogy hasznosan töltsd az idődet?

Az apáca azt mondta, hogy szerelmes lett Istenbe, de az érzései már megváltoztak. Már csak kötelességből van vele. Mint egy rossz házasságban. A te kapcsolatod milyen Istennel? Még megvan a „szenvedély”, vagy már kihűlt?

Szerinted miért színes fátyol lett a film címe?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük