TARTALOM

A kiscsalád egy apró taggal gyarapodik… Magához való esze van és becsületes neve is: Stuart Little. Jól hangzik, csak nem mindenki hallja meg cincogását. A Little-család örökbe szeretne fogadni egy csemetét. George kistesót akar, aki nála soha nem lesz nagyobb. Kérelme meghallgattatik, csakhogy szülei a lehető legapróbb lényt, Stuartot választják. Eleinte George ellenségesen viselkedik az új jövevénnyel, de aztán védelmére kel a család főmacskája ellenében. Stuart nagyon ügyesen tudja kijátszani az izgága macska ármánykodásait, míg végül az egész családnak bebizonyítja: a legnagyobb dolgok is észrevétlenül pici ajándékként érkezhetnek hozzánk…

ADATLAP

Gyártó: Dreamworks
Bemutatás éve: 1999

Játékidő: 84 perc

GYEREKSZÁJ

„A Stuart Little egy családról szól, akik szeretnének még egy gyereket örökbe fogadni. A Little családban már van egy fiú, George. De George szeretne egy testvért. Amikor a Little család elmegy az árvaházba, nem tudják eldönteni, hogy melyik gyereket válasszák. Van ott a közelben egy kisegér, aki Stuartnak hívnak. Segíteni akar nekik, hogy választani tudjanak. Little-éknek annyira megtetszik az egér, hogy őt választják.

Amikor George először találkozik Stuart-tal, akkor nagyon csalódott amiatt, hogy ő egy egér. De végül barátok lesznek. Egy nap Stuart egér szülei megérkeznek, hogy hazavigyék őt. Little-ék úgy gondolják, hogy így helyes, ha visszaadják nekik Stuartot. Másnap az árvaház vezetője azt mondja Little-éknek, hogy baleset történt és Stuart szülei meghaltak. Nézd meg a filmet, hogy megtudd, mi történt Stuarttal.

Mr. és Mrs. Little és George szerették Stuart-ot. Mind megtanulták, hogy a családi szeretete a legnagyobb ajándék a földön. Azt hiszem, minden család szeretne Stuart Little-éhez hasonló lenni. Vicces, kalandos és tanulságos történet az életről.”

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Ismersz olyan gyereket, akit örökbe fogadtak?

2. Mit jelent az igazi szeretet és az összetartás a te családod számára?

3. Mit gondolsz, miért vitték haza pont őt az árvaházból Stuarték? Milyen jó tulajdonságai voltak?

4. Mit érzett George, amikor Stuart megnyerte a vitorlásversenyt?

Te mikor voltál büszke a testvéredre vagy a barátaidra?

Rád mikor volt utoljára büszke valaki? Mi volt az a „hőstett”, amit végrehajtottál?

5. Emlékszel arra a jelenetre, amikor kiderül, hogy Stuart álszüleit a gonosz macska bérelte fel, és amikor ezt az álszülők elmesélik, akkor Stuart boldogan és büszkén elkezd kiabálni, hogy „Stuart Little a nevem!” – Te mikor voltál ennyire büszke és hálás a családodért, a szüleidért?

6. Mondj néhány ötletet a film alapján, hogyan lehetnétek szeretetteljesebb család ezután!


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük