TARTALOM

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló – nem túl menő – cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola „csodabogarával”, Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2002
Játékidő: 101 perc
Műfaj: romantikus dráma
Rendező: Adam Shankman

Főszereplők:
Mandy Moore (Jamie Elizabeth Sullivan-Carter)
Peter Coyote (Hegbert Sullivan)
Shane West (Landon Rolands Carter)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Vannak olyan céljaid, amiket mindenképpen szeretnél elérni az életedben? Vegyetek elő egy papírt, és kezdjetek el gondolkozni rajta, hogy a ti listátokon mi szerepelne? Ami nem olyan személyes, azt megoszthatjátok a többiekkel.

Mennyire voltak Jamie álmai teljesíthetők illetve lehetetlenek? Szerinted a mi álmainknak inkább reálisnak, vagy inkább nagyratörőnek kell lenni? És mennyire lehetnek ezek önző álmok?

Miben változtatnál az életeden, ha tudnád, hogy már csak egy éved van hátra? Mi az, ami mégis megakadályoz abban, hogy így élj?

Megérezted már valaha Isten jelenlétét a fájdalmakban és a tragédiákban? Szerinted Isten jobban vagy kevésbé mutatja meg a jelenlétét nagy nehézségekben?

Hogyan tudjuk megmutatni Istent azoknak, akik nagy fájdalmakban vannak?

Hogyan tudjuk meglágyítani valakinek a szívét, aki teljesen megkeményedett Isten felé?

Szerinted Jamie mennyire volt hiteles a keresztény életében?

Milyen tulajdonságok formálnak erős barátságokat? És erős szerelmi kapcsolatokat?

Szerinted Isten „csak azt akarja, hogy boldog legyél”, ahogy Jamie mondta az édesapjának? Szerinted mi Isten célja veled?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük