TARTALOM

A Walt Disney klasszikusok sorában kiemelkedő a jószívű rablóvezér, Robin Hood legendájának feldolgozása, jellegzetes állatszereplőkkel. A sherwood-i erdők mélyéből villámgyorsan felbukkanó egykori keresztes lovag, Robin Hood (ezúttal szimpatikus róka képében) lecsap a népet elnyomó gazdagokra, elveszi pénzüket és odaadja a szegényeknek. Bajtársai közül óriási termetével kiemelkedik Little John, az örökké éhes és bivalyerős csuhás. A nottinghami sheriff Robin legádázabb ellensége, évek óta minden eszközzel próbálkozik, hogy elkapja a jótékony útonállókat. Robin szerelme gyermekkori játszótársa, a törékeny Marian, aki Robin miatt örökös veszélynek van kitéve…

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney
Bemutatás éve: 1973

Játékidő: 83 perc

GYEREKSZÁJ

„Robin Hood története híres legenda. Tetszett nekem a film, mert ő az ügyes íjász és kardvívó tehetségét arra használta, hogy megvédje vele Nottingham népét. Robin Hood mottója az volt, hogy „kölcsönveszünk” a gazdagoktól, hogy etessük a szegényeket. Bár a lopás rossz dolog, Robin azért dolgozott, hogy segítsen életeket megmenteni és hogy megmentse az embereket az igazságtalan királytól. Azért tette, hogy másokon segítsen. Tulajdonképpen az önvédelem jogán cselekedett, amikor visszaadta az embereknek, ami igazságosan őket illette. Reményt adott nekik és azt ígérte egy sokgyermekes özvegyasszonynak: „Fel a fejjel! Egy nap lesz még újra boldogság Nottingham-ben.” Miután megnéztem a filmet, kedves akartam lenni az emberekhez és mindenkinek örömet és boldogságot akartam hozni.

Azt is gondoltam, hogy ez egy igazán mulatságos film. Ez a kedvenc Disney filmem. Az állat szereplők igazán aranyosak még ha ez egy szomorú téma is, azért sok vicces és mókás jelenet van benne, ahogyan Robin Hood megmenti Nottingham-et a rossz királytól.”

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Milyen jó tulajdonságai voltak Robin Hoodnak, amelyek neked is megvannak? Mik voltak azok, amik neked nincsenek, de szeretnéd?

2. Ismersz bátor embereket? Miben nyilvánul meg a bátorságuk?

3. Mitől bátrak? Honnan van a bátorság? Belülről? Vagy, mert van valamijük, ami másoknak nincsen?

4. Lehet a bátorság rossz is? Mikor káros a túlzott bátorság? Mondj példákat!

5. Igaza volt Robin Hoodnak, amikor elrabolta a gazdagok kincseit és a szegényeknek adta?

6. Van olyan lopás vagy bármilyen más rossz dolog (bűn), ami bizonyos körülmények között – mint például ebben a történetben – nem számít rossz cselekedetnek?

Tudsz mondani hétköznapi példákat?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük