TARTALOM

Komoly bajba keveredik Pókember. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Homokember összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal is találkozik. Peter szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez, de úgy tűnik képtelen ellenállni a csábításnak. A mindenre képes szökött fegyenc, a Peter nyomában szaglászó paparazzo, a fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát – Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2007
Játékidő: 156 perc
Műfaj: kalandfilm
Rendező: Sam Raimi

Főszereplők:
Tobey Maguire (Peter Parker/Pókember)
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)
James Franco (Harry Osborn)
Thomas Haden Church (Flint Marko/Homokember)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

A film elején Peter élete tökéletesnek tűnik. Tényleg az volt? Miért? / Miért nem?

Miért helyezte előbbre Peter a város szükségeit, mint Mary Jane-ét? Mi a jó döntés?

Szerinted hogy kezelte Peter a népszerűséget? Mennyire könnyű beleesni ebbe a hibába? Te mit tettél volna másképp?

„Egy fecske is csinálhat nyarat”- mondta egy ember Pókemberre, aki egymaga megtisztította a város a bűnözőktől. Ez ellentétes a közmondással. Szerinted mennyire igaz? Mennyire tudja egy ember megváltoztatni akár egy egész város történetét?

Peter sokat mondogatja, hogy érti, hogy a lány min megy keresztül. Tényleg értette? Miért? / Miért nem?

May néni azt mondja Peternek, hogy ha jó férj szeretne lenni, akkor a családot kell az első helyre tennie. Egyetértesz? Miért? / Miért nem?

„Nem kell segítség.”mondja Peter Mary Jane-nek. Szerinted mennyire van szükségünk a többi emberre az életünkben? Tényleg nem volt szüksége a lányra? Jó ha függünk valakitől/valakiktől?

Flint Marko miért követte el a bűncselekményeket? Ez jó ok rá? Téged megkísértene, hogy bűnöket kövess el, ha a gyermeked beteg lenne? Miért? / Miért nem?

Miért nem kéri Peter bocsánatát Flint Marko a film végén? Csak elmondja, hogy mi is történt valójában. Mit gondolsz miért bocsájtott meg neki mégis Peter?

Szerinted, a keresztényeknek mindenkinek meg kell bocsájtani? Azoknak is akik megrögzöttek? Miért? / Miért nem?

Peter miért a katedrális választotta őrhelyének a fekete trutymó ellen? Szerinted ezért tudott megszabadulni tőle? Miért? / Miért nem?

A fekete trutymó úgy tűnik felerősítette Peter erősségeit, képességeit. Milyen jó és milyen rossz dolgokat erősített fel? HA neked lenne egy ilyen fekete ruhád, akkor miket erősítene fel benned?

Miért volt Harry Osborn annyira mérges Peter-re? Miért nem hitt Peter-nek, mikor azt mondta, hogy nem ölte meg Harry apját?

Milyen példákat találsz a bosszúra a filmben? Mi lett a végeredményük? „ A bosszú olyan, mint a méreg, lassan felemészt.” (May néni) Mutasd be, hogy ez hogyan működött a filmben, és esetleg előfordult-e már veled hasonló!

Ha mi „mindig eldönthetjük, hogy azt tesszük, ami helyes”, akkor miért választjuk olyan sokszor a rosszat?

„Rossz csillagzat alatt születtem, de nem vagyok rossz ember.” mondta Flint Marko. Szerinted az, hogy hova születünk, mennyire határozza meg a sorsunk?

„Nincs jogunk eldönteni, hogy egy ember életben maradjon, vagy meghaljon.” (May néni) Egyetértesz ezzel?

„Kezd azzal, ami a legnehezebb, bocsáss meg magadnak.” (May néni) Miért magunknak a legnehezebb megbocsájtani? Te mennyire tudsz ezzel a feladattal megbirkózni úgy általában?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük