TARTALOM

Ki ne hallott volna már Pán Péterről, a repülő kisfiúról, aki nem akar felnőni? Wendy Londonban élt egy magas házban a mamájával, a papájával és két öccsével, Johnnal és Michaellel. Mesés kalandok egész sora veszi kezdetét, amikor Pán Péter meglátogatja a három kis lurkót, és elviszi őket Sohaországba, ahol a gyerekek soha nem nőnek fel. Csingiling, a tündéri tündér és egy csipetnyi tündérpor segítségével a testvérek megtanulnak repülni, és segítenek Pán Péternek, hogy legyőzze a félelmetes és gonosz Hook kapitányt. Walt Disney ebben a filmjében is csodát művelt.

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney
Bemutatás éve: 1953

Játékidő: 74 perc

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Miért voltak az „elveszett fiúk” elveszve?

Miért jó és miért rossz dolog „elveszett fiúnak” lenni?

Te csatlakoznál Pán Péterhez és az elveszett fiúkhoz? Miért / miért nem?

Hogyan teremtettek maguknak a gyerekek egy elképzelt családot? Miért ad Isten mindenkinek vágyat arra, hogy egy család tagja legyen? Milyen célt szolgál a család az ember életében?

Mik azok a módok, ahogyan az emberek családot alakíthatnak ki maguknak, ahogy Péter és az elveszett fiúk tették? Hogyan pótolhatják ezek a csoportok a családot? Miben elégtelenek?

Hogyan tudja Isten és a gyülekezet betölteni ezt a család iránti szükséget? Hogyan tehetjük a mi szolgálatunkat családiasabbá?

2. Szeretnél felnőni? Miért / miért nem?

Mi az, ami kizárólag gyerekkorban működik az ember életében, és a felnőttkorban elvész?

Mik az előnyei a soha fel nem növésnek? Mik azok a dolgok, amiket Péter soha nem tapasztalhat, ha nem nő fel?

Hogyan tudjuk a gyermeki meglepetés és csodálkozás érzését megőrizni, ha felnövünk és az életet vidámabbá tenni? Hogyan tudja ezt megtenni valaki?

3. Mi a véleményed Wendy szüleiről? Mennyiben hasonlítanak a te szüleidre?

Milyen okot adott a film arra, hogy Mr. Darling olyan unalmas legyen? Te is ilyennek látod a szüleidet? Miért vagy miért nem?

Egy felnőtt életének komolynak és unalmasnak kell lennie? Miért vagy miért nem? Miért élnek az emberek betöltetlen életet?

4. Hol van a te „sohaországod”? Miről szoktál álmodni, milyen a világ a fantáziádban? Miben különbözik attól, amiben élsz?

Milyennek képzeled el a mennyországot? Szerinted miben hasonlít Sohaországra, és miben különbözik tőle?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük