TARTALOM

Kamasz korában még mindenkiben bujkál egy Nobel-díj lehetősége, vagy legalább egy sportkarrier, de minimum egy szerető család. Mike gimis korában azt hitte, minden szuper lesz körülötte. De a kosárlabda-sikereinek köszönhető egyetemi ösztöndíjról lemondott szerelme kedvéért, fiatalon családot alapított – és most egy haverjánál húzza meg magát, a munkahelyén alig vesznek róla tudomást… de még az is jobb, mint amikor kamaszgyerekeivel találkozik. Rajta már csak a csoda segíthet. Hát jön is a csoda, csak nem biztos, hogy segít. Mike hirtelen újra 17 évessé változik, és újra beiratkozik a suliba. Kénytelen minden fontos iskolai tárgyat újratanulni: hogyan öltözzünk lazán, hogy dumáljunk a csajokkal, milyen cuccok a menők és el kell viselnie, hogy egy osztályba kerül a saját gyerekeivel. Lehet, hogy helyrehoz pár régi hibát de helyettük elkövet néhány újat.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2009
Játékidő: 102 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: Burr Steers

Főszereplők:

Matthew Perry (Mike O’Donnell)
Zac Efron (17 éves Mike O’Donnell)
Leslie Mann (Scarlett O’Donnell)
Thomas Lennon (Ned Freedman)
Michelle Trachtenberg (Maggie O’Donnell)
Sterling Knight (Alex O’Donnell)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Te szívesen lennél újra 17 éves? (Feltéve, hogy már elmúltál) Miért, miért nem? Ha választhatnál hány éves lennél szívesen és miért?

Az életedben milyen eseményeket változtatnál meg szívesen és miért? Szerinted lehetséges, hogy egyetlen esemény teljesen más irányba vigye az életed? Neked voltak ilyen fordulópontok az életedben? Ha igen mik?

Mike a felségét okolta minden rosszért az életében (hogy nem ment főiskolára, ezért nincs jó munkahelye…) Te mennyire tudod vállalni a döntéseidért a felelősséget? Amikor nem vállalod, akkor kit hibáztatsz?

A filmből kiderült, hogy Mike egyáltalán nem ismerte a gyermekeit. Te mennyire ismered a saját családtagjaidat? (A gyermekeid hobbiját, osztálytársait, érzéseit. Vagy a szüleid múltját, munkáját, gondolatait.)

Milyen álmaid voltak régebben, amikről úgy érzed, nem teljesültek, vagy már nem fognak sosem? Mi volt az akadálya annak, hogy nem teljesültek? Miért mondtál le róluk, vagy miben változtál közben?

Mike csak akkor jött rá, hogy milyen fontos neki a családja, amikor elveszítette őket a válás miatt. Te éreztél már így valamivel kapcsolatban? Mi az, amit szerinted most nem becsülsz meg eléggé, pedig kellene? Kivel nem ápolsz olyan kapcsolatot, mint amit megérdemelne?

Mike bár fiatal volt kívülről, mégis felnőttként gondolkozott és beszélt például a gyerekeivel. Amikor a tanórán a házasság előtt szex ellen beszélt, akkor a fiatal lányok meg is gondolták magukat egy pillanatra.

Ne felejtsük el, hogy Mike azért hagyta ott a meccset, az ösztöndíjat, mert a barátnője várandós volt az ő gyermekével, pedig még nem voltak házasok!

– Mennyire volt ezek alapján hiteles? Vagy éppen ezért volt hiteles számodra?

– Téged mennyire befolyásol a saját korosztályod, és mennyire hallgatsz az idősebbek tanácsaira?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük