TARTALOM

A kutya az ember legjobb barátja – állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley viszont az élő, életteli, négy lábon járó ellenpélda. John és Jenny úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. – Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 118 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: David Frankel

Főszereplők:
Owen Wilson (John Grogan)
Jennifer Aniston (Jennifer Grogan)
Eric Dane (Sebastian)
Kathleen Turner (Ms. Kornblut)
Alan Arkin (Arnie Klein)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Neked van valamiféle terved az életedre, mint Jennifernek? Minden pontja fontos és elhagyhatatlan, vagy vannak kihagyhatók? Mit teszel, hogy megvalósítsd őket? Szerinted mennyire fognak változni a terveid az idők folyamán? Mi minden szólhat bele, vagy ki szólhat bele ezekbe a tervekbe?

John azt mondta a főnökének, hogy neki minden sikerül az életben, amibe belevág. Szerinted miért volt így? És a te életedben ez hogyan működik? Bele mersz vágni új dolgokba?

John valahogy sosem tudta eldönteni az újságírásban, hogy mit is akar. Riporter, rovatíró, vagy éppen csúcsriporter, mint a barátja… Mindig elégedetlen volt azzal, ami éppen volt. Hogyan lehet az ilyesmit elkerülni?

John és Jennifer többször is költöztek, volt hogy a városon belül, volt hogy más államba. Te mennyire vagy helyhez kötve? Mik azok a dolgok, amik miatt elköltöznél, vagy új életet kezdenél, és mi az, ami visszatartana?

John úgy tűnt, hogy már feladta az álmait, amikor a felesége rávette, hogy költözzenek, és vállalja el az állást, amit annyira szeretne. Neked vannak olyan álmaid, amikről le kellett mondanod valami/valaki miatt? Esetleg tudod, hogy valaki más miattad mondott le másról? Miért lett így? Megbánta(d)? Esetleg lehetne még másképp? Mit lehet tenni érte?

John szerint Marley azért volt annyira jó kutya, mert feltétel nélkül szerette őket. Mindegy, hogy mi tettek. És ők is így szerették a kutyust. Vannak, akiket feltétel nélkül szeretsz? És akik így szeretnek téged? Szerinted Isten szeretete feltétel nélküli, vagy feltételekhez van kötve? Miért?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük