TARTALOM

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy „mindenki főzhet”. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniban, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetes fiújában.

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney
Megjelenés éve: 2007
Játékidő: 111 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

A film előtt:

Mi a kedvenc ételed? Szoktál segíteni otthon a főzésben? Mit tudsz már főzni?

A film után:

Szerinted mindenki képes főzni?

Mennyire fontos, hogy mit eszünk? Csak az számít, hogy finom legyen, vagy más is?

Remy-nek különleges érzéke volt a főzéshez. De ugyanakkor tanult, olvasott, hogy minél jobb legyen benn. Neked mi az, ami olyan, mint Remynek a főzés? És mit teszel, hogy még jobb legyél benne? Ki tud neked segíteni benne?

Remy különleges volt a patkányok között, mégis csak arra használták fel a képességeit, hogy kiszagolja a mérget. Te érezted már úgy, hogy nem ismerik el a tehetségedet? Milyen érzés volt?

Remy akármilyen szorult helyzetben volt, nem lopott ételt. Szerinted ez mit mondd róla? (Miért tette meg később mégis a családjáért?)

Amikor Linguiniből szakács lett, akkor kirendelték mellé Colettet, hogy tanítgassa, mentorolja, segítsen neki. Van valaki, aki segít neked a tanulásban? És más dolgokban? És te kiknek tudsz segíteni?

A kritikus folyton csak rosszat írt minden szakácsról. Miért szeretik az emberek kritizálni, csúfolni a másikat? Te kit szoktál kritizálni és miért? Hogyan tudnád ezt elkerülni? És téged ki szokott kritizálni? Mit lehet tenni ellen?

Amikor Remynek el kellett készítenie egy ételt, akkor a receptet követte vagy improvizált?

Szerinted, amikor valamit csinálunk akkor mindig lehet improvizálni vagy alapnak azért kell a recept is?

Hirtelen Linguini lett a híres szakács. És nem mondhatta el senkinek, hogy ki is az igazi séf. Milyen érzés lehetett a kis patkánynak, hogy nem ő lett a híres azért, amit kiérdemelt volna?

A patkányok szerint nem szabad bízni az emberekben. Remy mégis bízott Linguiniben, és viszont. Neked van olyan barátod, aki bármikor kiállna melletted?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük