TARTALOM

A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei visszatérnek, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk… A motkány még mindig nem mondott le arról, hogy egyszer az övé legyen az ősmakk, de végül talán az igaz szerelmet nyeri el helyette, hiszen színre lép egy motkánylány. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság, ha tovább marad barátai társaságában. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, megküzdenek állatokkal és növényekkel, beneveznek egy ámokfutóversenyre, és összehaverkodnak egy kalandra éhes, dínóvadász menyéttel, a félszemű Buckkal.

ADATLAP

Gyártó: 20th Century Fox

Megjelenés éve: 2009
Játékidő: 96 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Miért akarta ott hagyni Diego a csordát? És Sid miért kezdett el másik csordát keresni magának? Szerinted Manny nem törődött velük? Mit kellett volna máshogy csinálnia? Miért érezte úgy Sid, hogy ő már nem tagja a családnak?

Veled előfordult már, hogy valami fontosabb volt, mint a barátaid? Vagy hogy a barátaid elfeledkeztek rólad? És az a másik dolog mennyire volt fontos? Szerinted érthető, hogy Mani annyira izgult, amiért gyermeket várt a felesége?

Szerinted Manny azért jó barátja volt Sid-nek? Honnan tudod?

Szerinted a család vagy a barátok a fontosabbak? Egyáltalán kizárja egyik a másikat?

Sid hazavitte a dínótojásokat. Szerinted jól tette? Te mit tettél volna a helyében? Jó „anyukája” lett volna a dínóknak?

Amikor Sid bajba került, mindenki utánaeredt, hogy megmentse. Te segítettél már valamelyik barátodnak, amikor bajba került? És neked segítettek már?

Ellie is elment Sid-ért, pedig éppen „babát” vagyis kismamutot várt. Szerinted jó ötlet volt, hogy ő is kockáztatta az életét?

Buck is részt vett a mentőakcióban, pedig nem is ismerte Sid-et. Szerinted miért segített mégis? A segítsége nélkül sikerült volna megmenteni Sid-et? Van olyan, hogy el kell fogadnunk valakinek a segítségét, aki jobban ismeri a terepet, mint mi?

Szerinted Buck a végén miért maradt mégis a dínók világában?

A kisdínók végül az anyukájukkal maradtak. Szerinted Sid-nek milyen érzés volt? És milyen érzés volt, hogy a végén ő is rákerült a Mani családját ábrázoló függőre?

Szerinted a motkányfiúnak és a motkánylánynak mi volt a fontosabb, a másik motkány, vagy a makk? Ha annyira szerették egymást, akkor miért nem osztoztak meg rajta?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük