TARTALOM

A Pentagon kísérleti alanyokat keres az új hibernációs programjához. Azt tervezik, hogy a katonákat lefagyasztják, és csak akkor olvasztják ki őket, amikor szükség van rájuk. A választás a mihaszna Bauers közlegényre és a prosti Ritára esik, aki a büntetés elengedése fejében vállalja, hogy egy évre hidegre tegyék. Ám a titkos programot irányító tisztet letartóztatják, a kísérleti alanyokról pedig megfeledkeznek. Csak 2505-ben ébrednek fel. A világ nagyot változott. Az intelligens emberek kihaltak, és az a furcsa helyzet állt elő, hogy az új világban, ahol szinte csak hülyék élnek, Joe és Rita a legokosabb.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2006
Játékidő: 84 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: Mike Judge

Főszereplők:
Luke Wilson (Joe Bauers)
Maya Rudolph (Rita)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted az emberek tényleg kezdenek „elbutulni” a földön?

A nyugati társadalmakban a gyerekvállalás ideje egyre későbbre tolódik. Szerinted miért van ez?

Érezted már úgy, hogy te is csak elücsörögnél egy munkahelyen, és nem voltak nagyobb terveid? Kellenek életcélok, kihívások, álmok az életünkbe?

Mennyire befolyásolják a reklámok a gondolkodásunkat, mennyire ivódnak bele a reklámszövegek? Sokszor értjük-e őket egyáltalán?

A nagyvállalatok mennyire tudnak hatással lenni a fogyasztási (vagy növényöntözési) szokásainkra?

Szerinted fontos a mai világban olvasni, gondolkozni? Mennyire hat ránk, hogy sokszor mindent készen és instant kapunk meg, hogy megmondják, miről mit kell gondolnunk?

Szerinted az emberek beszéde tényleg egyszerűsödik, szlengesedik? A különböző generációk könnyen megértik egymást? Szerinted milyen lesz a nyelv 500 év múlva? Megértenénk egyáltalán?

Szerinted a régebbi kultúrákban, és a filmben is, miért az volt a legnagyobb szórakozása az embereknek, hogy megnézték mások kivégzését? Miért tudunk sokszor nevetni, örülni mások szenvedésének?

El tudod képzelni, hogy a szemét úgy ellepje a világunkat, ahogy a filmben? Személyesen mi mit tudunk tenni, hogy ez ne így legyen? Mennyire van felelősségünk, hogy a föld egészséges maradjon? (1Móz 1:28-30)

Az elnök egy híres pankrátor és pornósztár. Szerinted manapság a politikában mennyire számít, hogy valaki mennyire népszerű más területen, vagy mennyire néz ki jól, és mennyire a hozzáértés a fontos?

Ha te lennél a világ legokosabb embere, mit kezdenél vele? Szerinted milyen mértékben használják az emberek a képességeiket arra, hogy szebbé, jobbá tegyék a világot? Vagy inkább arra használják, hogy romboljanak?

Te mivel tudsz hozzájárulni, hogy ne egy olyan világban kelljen majd élnünk, ahol idióták laknak? Te miben szeretnéd képezni magad az elkövetkező időkben? (Esetleg tv-zés helyett?)


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük