TARTALOM

Harry és Sally között már az egyetemi évek alatt teljes az egyetértés: férfi és nő között a barátság kizárt, mert azt úgyis tönkreteszi a szex. A következő tíz évben hébe-hóba összefutnak, és lelkesen ecsetelik egymásnak legújabb szerelmi sikereiket és kudarcaikat. Harry és Sally a legjobb haverok – és csak végszóra, szinte véletlenül jönnek rá, hogy végig egymást keresték…

Vajon tönkreteheti-e a szex egy férfi és egy nő igaz barátságát? Egyáltalán létezhet-e igaz barátság férfi és nő között anélkül, hogy közbe ne szólna a szex, vagy a szerelem? Harry és Sally erről vitatkoznak a Chicago és New York közötti hosszú úton, de nem sikerül megoldást találniuk. Tizenegy évvel később, túl néhány csalódáson és sikertelen párkapcsolaton még mindig ez életük legnagyobb kérdése, de egy szemernyit sem jutottak közelebb a válaszhoz. Vajon valaha rájönnek arra, hogy a sors egymásnak teremtette őket, vagy továbbra is titkolják maguk előtt is azt, amit környezetük már régóta tud: abban a pillanatban eldőlt a sorsuk, amikor találkoztak…

ADATLAP

Megjelenés éve: 1989
Játékidő: 93 perc
Műfaj: romantikus vígjáték

Rendező:Rob Reiner
Főszereplők:
Billy Crystal (Harry Burns)
Meg Ryan (Sally Albright)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Mik az igazi barátság jellemzői?

2. Milyen közel kerülhetnek egymáshoz a barátok? Milyen szerepe lehet és milyen nem lehet a testiségnek a barátságban?

3. Létezhet-e igazi, tiszta barátság fiú és lány között?
Miért / miért nem?

Harry vagy Sally érvelésével értesz egyet (a hosszú autóút alatti beszélgetésre gondolva)? Miben volt igazuk, és miben nem?

4. Szükséges-e, hogy az embernek a szerelme / házastársa legyen a legjobb barátja? Vagy inkább pont nem õ kell, hogy az legyen?

5. Fel lehet ismerni két emberről, hogy „egymásnak lettek teremtve”? – Ha igen, akkor miből?

6. Tönkreteheti a szex a szerelmet? Ha igen, akkor milyen esetben vagy milyen szempontból?

7. Miért élt át Harry és Sally egyaránt kudarcokat a korábbi párkapcsolataiban? Mennyire jellemzőek ezek a problémák a mai kapcsolatokban?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük