TARTALOM

Los Angeles, 1928. Egy szombati reggelen egy munkásnegyedben Christina elbúcsúzik fiától, Waltertől, és dolgozni megy. Amikor hazatér, látja, hogy a fia eltűnt. Eredménytelen keresés kezdődik, és hónapokkal később a rendőrség beállít egy fiúval, mondván, hogy meglett az elveszett kilenc éves gyermek. Christine-t elszédíti a rendőrök, riporterek és saját zavarodott érzelmeinek forgataga, és megengedi, hogy a fiú ott aludjon nála. Ám tudja, hogy ez a fiú nem Walter. Amikor tovább ösztökéli a hatóságokat fia felkutatására, Christine ráébred, hogy az alkoholtilalom korában Los Angelesben a nők nem kérdőjelezhetik meg a rendszert, és nem mondhatják el a történetüket a saját szempontjukból. Christine, akit azzal rágalmaznak meg, hogy tévképzetei vannak, és nem való a társadalomba, szövetségesre lel Briegleb tiszteletesben, aki segít neki a gyermeke megtalálásáért folytatott, a város ellen vívott harcban.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 140 perc
Műfaj: dráma
Rendező: Clint Eastwood

Főszereplők:

Angelina Jolie (Christine Collins)
John Malkovich (Briegleb tiszteletes)
Michael Kelly (Lester Ybarra)
Jeffrey Donovan (J.J. Jones kapitány)
Jason Butler Harner (Gordon Northcott)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Mi a véleményed arról, ahogyan a nőkkel bántak a filmben? Manapság mennyire tartják a nőket alacsonyabb rendűeknek? Mennyire igaz, hogy a nők sokkal érzelmesebbek (hisztérikusabbak) szubjektívek, amiket a százados mondott Christine-nek?

Szerinted a filmben mit jelentett az anyai felelősség? A százados szerint Christine ki akart bújni alóla. Egy ilyen helyzetben mi az anya felelőssége?

Mi a véleményed a hatóságok, a rendőrség működéséről? Miért voltak ennyire korruptak? Manapság előfordulhatna-e hasonló történet?

Briegleb tiszteletes a rádióban, az istentiszteleten, és valóságosan is küzdött a korrupció, az emberek elnyomása ellen. Szerinted léteznek ma olyan papok, lelkészek, akik így tudnak harcolni, hogy a világ jobb legyen? (Ne felejtsük el, hogy ez egy igaz történet, és a tiszteletes tényleg létezett.) Miért kellene ma a keresztényeknek felemelni a szavukat? Mennyire szabad/kell belefolyniuk a keresztényeknek a politikába?

Mennyire számítottál a brutális gyerekgyilkosságokra? (Főleg hogy az elején kiírták, hogy igaz történet.)

Amikor Christine-t elmegyógyintézetbe csukták, akkor sem tört meg, és nem írta alá a papírt. Mit mond ez neked a bátorságról?

Amikor a kis Arthurt megkérdezték, hogy miért adta ki magát Walternek, akkor kiderült, hogy csak minél messzebbre akart kerülni otthonról, és Hollywoodba akart eljutni, hogy találkozzon a kedvenc színészével. Szerinted a gyerek mennyire okolható a történtekért?

A gyilkos szerint Christine volt az egyetlen, aki nem bántotta, nem gyalázta őt. Szerinted miért?

A gyilkos nem akarta elmondani Christine-nek, hogy mi történt a fiával, mert nem akart még több bűnt elkövetni, nem akart a pokolra jutni… Szerinted mennyire bánta meg a tetteit az utolsó pillanatban? Isten mit kezd az ilyen elmebetegekkel, akik életük végén mégis megkeresik őt?

Amikor évekkel később megtalálták az egyik kisfiút, aki megszökött a farmról, az Christine-nek reményt adott, hogy talán él a fia. Életében sosem tudta meg, hogy mi is történt valójában, Walter nem került elő. Miért volt mégis szüksége a reményre az édesanyának?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük