Egy boltkóros naplója

TARTALOM

Rebecca Bloomwood egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá. Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

ADATLAP

Megjelenés éve: 2009
Játékidő: 104 perc
Műfaj: romantikus vígjáték
Rendező: P.J. Hogan

Főszereplők:

Isla Fisher (Rebecca Bloomwood)
Hugh Dancy (Luke Brandon)
Krysten Ritter (Suze)
Joan Cusack (Jane Bloomwood)
John Goodman (Graham Bloomwood)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted a vásárlás lehet olyan fokú függőség, mint ahogyan a filmben ábrázolják? Mennyire hasonlítanak a „tünetek” más függőségekhez? Egyáltalán milyen tünetei vannak, amiből mások ezt észrevehetik?

Rebecca vásárlás-mániája több negatív következménnyel is járt. Milyen bűnök követték magát a túlköltekezést?

Te mennyire vagy otthon a pénzügyekben? Szerinted mennyire unalmas ez a téma? Örülnél neki, ha valaki közérthető módon magyarázná el neked?

Rebecca a spórolásról írt cikkeket, pedig közben a pénzbehajtók elől menekült a féktelen vásárlás-mániája miatt. A te életedben van olyan dolog, amiről csak beszélsz, de nem hiteles, amiket mondasz, mert az életed mást mutat?

Miért nem vállalta el végül Rebecca a híres lap újságírói ajánlatát? Annak ellenére, hogy Rebecca lebukott, mégis együtt éreztek vele a nézők, olvasók. Te mennyire tud együtt érezni azokkal, akik elbuknak, lelepleződnek valamiben? Voltál már hasonló helyzetben?

Szerinted mi a biblikus hozzáállás a pénzügyekhez? És a vásárláshoz, a ruházkodáshoz? Szerinted bűn, ha valaki csinos, nőies szeretne lenni? Ehhez mennyire van szükség sok pénzre?

A médiának mekkora szerepe van abban, hogy mit veszel meg?

Szerinted Rebecca végleg „leszokott” a vásárlásról? És ha igen, akkor ez hogyan sikerült neki? Milyen más célokat talált helyette, amik a függősége helyét betöltötték? És ha nem, akkor szerinted milyen módon tudna megszabadulni ettől a köteléktől?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük