TARTALOM

III. Ham, az Űrügynökség legendás csimpilótájának unokája azt a feladatot kapja, hogy segítsen egy elveszett űrszonda felderítésében. A küldetés során viccesebbnél viccesebb összetűzésekbe keveredik útitársaival: a bájos Luna hadnaggyal és rigorózus parancsnokukkal, Titánnal. Ám az igazi majomparádé akkor kezdődik, amikor űrhajójuk kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen bolygón. Vajon mihez kezd a kötekedő csimpánzcsapat egy idegen és ellenséges világban? Végre tudják hajtani a küldetést, vagy az egész elcsúszik egy banánhéjon?

ADATLAP

Gyártó: Ablo Stúdió

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 78 perc

GYEREKSZÁJ

„A film tanulsága az, hogy az emberek ne csak magukkal törődjenek, hanem másokkal is, például a Csimpilótákkal.” (11 éves)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Te mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Ki szeretne pilóta lenni? És űrhajós?

Ham nagyapja híres űrhajós volt. A te családodban van aki híres, vagy hőstettet vitt véghez, vagy akire felnézel? Megkérdezted már a nagyszüleidet, hogy ők mivel foglalkoztak, amikor fiatalok voltak?

Ham inkább akart a cirkuszban dolgozni, mint űrhajós lenni. Szerinted miért?

Amikor eldöntötték, hogy űrhajót küldenek a szonda után, akkor egy hírességet választottak, Ham-et a küldetésre. És szegény kismajmot, aki egész életében erre készült, pedig otthon hagyták. Szerinted milyen érzés lehetett neki? Ki és hogyan segített neki, hogy mégse legyen annyira szomorú?

A kis Kilowattnak sikerült legyőzni a félelmét a barlangban azzal, hogy elképzelte, hogy legyőzi azt. Te mitől félsz a legjobban? És szerinted hogyan tudnád legyőzni?

Ham is és Luna is csak akkor beszéltek őszintén, amikor a másikuk bajban volt, amikor azt hitték, nem hallja őket. Miért nehéz sokszor kifejezni, hogy mit érzünk? „Ti olyan furcsán fejezitek ki, hogy szeretitek egymást” (Kilowatt) Te hogyan tudod kifejezni a szeretetedet a szüleid, tesóid, barátaid felé?

Titán kapitány nem hitt benne, hogy Ham képes bármilyen feladatot ellátni, és először Luna sem. Mitől változott meg a véleményük a végére?

Amikor az űrhajó visszatért a Földre, a csimpánzok mégis inkább az idegen bolygón maradtak. Miért? Te segítenél olyanoknak, akiket csak nem régóta ismersz?

Szerinted kinek mi volt a szerepe abban, hogy a küldetés sikeres volt? Te szeretsz csapatban dolgozni? Ki milyen képességét és tudását használta a filmben?

Az emberek miért küldték a majmokat az űrbe? És a majmok mit gondoltak miért mennek? Szerinted mennyire fontos az, hogy mit gondolunk saját magunkról?

Szerinted a majmok hősök voltak? Ki miért?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük