TARTALOM

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától – aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jacknél, aki nyugdíjas műkertész… és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pamnek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve (Beckur) sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten… Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2000
Játékidő: 108 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: Jay Roach

Főszereplők:

Robert De Niro (Jack Byrnes)
Ben Stiller (Greg Beckur)
Teri Polo (Pam Byrnes)
Blythe Danner (Dina Byrnes)
Jon Abrahams (Denny Byrnes)
Owen Wilson (Kevin Rawley)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Mennyire hasonlítanak a filmbeli családok a sajátodra? Miért van az, hogy azok, akiket a legjobban szeretünk, teljesen meg tudnak őrjíteni minket? Ha egy valamit megváltoztathatnál a családodban, mi lenne az?

Milyen kompromisszumokat kellett kötni a film szereplőinek? Szerinted fenn lehet tartani a békét kompromisszumok nélkül? Miért? / Miért nem?

Te mennyire alkalmazkodsz a családtagjaidhoz? Mi történik, ha valaki nem hajlandó alkalmazkodni?

A kompromisszumok hogyan tükrözik Isten jóságát? Honnan tudjuk, hogy mikor kell alkalmazkodni, és mikor kell kiállni valamiért? Milyen területen kell alkalmazkodnod a családodban, és hogyan teszed ezt?

Mi volt a legkínosabb, amit a szüleid valaha tettek veled? Szerinted szándékos volt? Miért? / Miért nem? Mi volt az eredménye annak a helyzetnek?

Általában hogyan reagálsz a kínos helyzetekre? Szerinted ez a reakció tetszik Istennek? Miért? / Miért nem? Miért nehéz megküzdeni az ilyen helyzetekkel?

Hogyan tudja valaki tükrözni Isten természetét a kínos helyzetekben? Hogyan lehet megtanulni, hogy hogyan viselkedjünk az ilyen helyzetekben?

A Greg szülei közötti szexuális kapcsolatra hogyan reagáltál? Hogyhogy a moziban, filmekben nem ábrázolják a szexuális vonzódást a házas emberek között? Ez jó dolog? Miért? / Miért nem?

Szerinted a szex a házasságon belül, vagy házasságon kívül izgalmasabb? Mit mond a Biblia a szexről és a házasságról?

Szerinted nagy dolog, hogy Greg és Pam lefeküdtek a házasság előtt? Miért? / Miért nem? Milyen problémákkal kellett Gregnek átélni, amiért nem vártak a házasságig?

A média pozitívnak mutatja be a házasság előtti szexet. Szerinted ez hogyan hat a társadalmunkra? És ez hogyan befolyásol téged?

Magadat egy megbízható embernek tartod? Miért? / Miért nem? hogyan kerül be valaki a „bizalmi körödbe”?

Mi szükséges ahhoz, hogy a valódi bizalmat felépítsük? Mi gátolja a bizalom növekedését?

A bizalom hogyan építi a barátságokat? És az emberek kapcsolatát Istennel?

Az életed mely területein kellene megbízhatóbbnak lenned? Hogyan tudnád ezt megtenni? Hogyan lehetünk megbízhatóbbak abban, hogy továbbadjuk Jézus Krisztus szeretetét?

Mik voltak a szereplők titkai a filmben? Mivel igazolták, hogy azt titokban tartják? Miért? / Miért nem? Mi változna, ha mindenki őszintébb lenne a másikkal?

Volt már olyan, hogy egy titok kiderülése fájt neked? Ha igen, mikor? Miért nem voltak hozzád őszinték az emberek elsőre?

Milyen jogos okai lehetnek, hogy valamit eltitkoljunk? És milyen önző indokai lehetnek?

Hogyan tudunk különbséget tenni a titok között, amit muszáj megtartani, és aközött, amit el kellenem mondani? Hogyan tudod ezt alkalmazni az életedre?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük