TARTALOM

Amerika a lábuk előtt hever. Gwen és Eddie (Catherine Zeta Jones és John Cusack) egy nemzet álmait váltja valóra. Szépek, gazdagok, szeretik egymást, mellékesen pedig mozisztárok – és közös filmjeik mindig boldog happy enddel végződnek.

A rajongók nem tudják, mennyire utálják egymást. Legújabb filmjük premierje előtt azonban végképp betelik a pohár, a színésznő latin szeretőjéhez költözne, férje kiszaladna a világból. Producerük (Billy Crystal) azonban semmitől sem riad vissza, hogy fenntartsa a látszatot. A közönség a szerelmes színészeket akar látni, így hát ő hazudik, csal, szervez és cselez a kedvükért. Amikor pedig úgy tűnik, végképp nincs kiút, beveti a félelmetes nehézfegyvert. Gwen húga, a megállíthatatlan békítő és konspiráló (Julia Roberts) jön, hogy mindent elsimítson, és mindent felforgat. Működése nyomán az eddigi felfordulás csöpp átmeneti nézeteltérésnek tűnik, és kezdődik az igazi haddelhadd. A hűtlen színésznő férje ugyanis rájön, már nem is akarja annyira a békülést…

A romantikus komédia igazi sztárszereposztással kápráztatja el nézőit. A friss Oscar-díjas Julia Roberts partnerei mind világhírű nevettetők: John Cusack, Billy Crystal és Catherine Zeta Jones.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2001
Játékidő: 102 perc
Műfaj: romantikus vígjáték

Rendező: Joe Roth
Főszereplők:
Julia Roberts (Kathleen „Kiki” Harrison)
Billy Crystal (Lee Phillips)
John Cusack (Eddie Thomas)
Catherine Zeta-Jones (Gwen Harrison)
Christopher Walken (Hal Weidmann)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Kik előtt, milyen helyzetekben szokták az emberek megjátszani azt, hogy nincsen semmi baj az életükkel, sőt, kifejezetten boldogok?

Ki(k) előtt nem lehet és nem érdemes ezt eljátszani?

2. Jellemző-e ránk, hogy mást mutatunk a külvilágnak, mint ami a valóság az életünkben vagy a kapcsolatainkban? – Vajon miért van ez így? Miért nem merjük felvállalni az életünket, érzéseinket őszintén?

3. Ha létezne egy rejtett-kamerás film az életünkről, akkor szégyellnénk-e egy ilyen nyilvános bemutatón? – Ha igen, miért?

Mely jeleneteket forgatnánk újra saját életünkből, ha lenne rá lehetőségünk? Mit csinálnánk másképp?

4. Mennyire jogos más emberek magánéletében „turkálni”?
Vajon miért érdekli az embereket egy-egy sztár nemi élete, házassága vagy kedvenc étele?

Tudsz-e legalább annyit a körülötted élő emberek (szüleid, barátaid) magánéletéről, mint kedvenceidéről?

5. Szeretnél-e „Amerika kedvence” lenni? Miért / miért nem?

6. Mit gondolsz, a sztárok boldog emberek? Miért / miért nem?

Ha esetleg úgy gondolod, hogy nem (feltétlenül) boldogok, akkor vajon miért van ekkora kultuszuk? Miért álmodozik a legtöbb ember arról, hogy sztár lehessen, hogy úgy élhessen, mint kedvencei?

7. Mennyire tartod valóságosnak azt a képet, amit a média bemutat a sztárokról?

Ha nem valóságos, miért akarják annyian követni őket?

8. Mit gondolsz, mennyire működnek másképp az élet hétköznapi dolgai (házasság, boldogság, barátság) attól, hogy valaki gazdag, híres vagy befolyásos? Avagy mennyire lehetnek hétköznapiak a sztárok?

9. Számít-e egy tett megítélésében az, hogy ki követi el? Vajon mennyire esnek más megítélés alá a hírességek, mint a „kisemberek”? Elfogadható ez? Mit lehet tenni ellene?

10. Mi a véleményed a Julia Roberts által megformált Kikről? Vannak az életben / ismerőseid között is ilyen mindenkit kibékíteni akaró emberek? Mennyire szoktak sikeresek lenni az ilyen „béketeremtők”? Egyáltalán szükség van rájuk?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük