TARTALOM

Evan Treborn (Ashton Kutcher) elvesztette időérzékét. Vagy az idő vesztette el őt?

Evan semmit nem felejt el: élete szörnyűségek elmosódott sorozataként hullámzik agyában. Pszichiátere tanácsára gyermekkorától kezdve naplót vezet. Füzeteit a főiskolán veszi elő újra, ám olvasás közben hirtelen a múltban találja magát. Rájön, hogy feljegyzései kaput képeznek az elfeledett emlékek közé – a múltba.

A srác megpróbálja kijavítani a múltat. Ha sikerül megfelelően átalakítani azt, aminek már rég vége, talán még szerelme, Kayleigh (Amy Smart) is az övé lehetne.

De ez nem ilyen egyszerű: a gyerekkorában tett kirándulásai során sosem tudhatja, hogy legapróbb szavai vagy tettei milyen borzasztó változásokhoz, hány halálhoz vezetnek a jövőben.

A jelen csapda: és csak újabb rémisztő meglepetések irányába van belőle kijárat…

ADATLAP

Megjelenés éve: 2004
Játékidő: 113 perc
Műfaj: sci-fi

Rendező: Eric Bess
Főszereplők:
Ashton Kutcher (Evan Treborn)
Amy Smart (Kayleigh Miller)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Utaznál-e a múltadba, hogy megváltoztasd a jelened? Másképpen fogalmazva: elégedett agy-e mostani életeddel, vagy inkább újrakezdenéd?

Ha újrakezdenéd, milyennek képzelnéd a mostani életed? Miket kellett volna teljesen másképpen csinálnod ehhez?

Lehetetlennek látod a vágyott (ideális) életed és a jelenlegi (reális) közötti feszültséget feloldani a jelenben meghozott döntéseiddel?

2. Okolható-e egyetlen pillanat vagy egyetlen döntés a teljes jelenlegi személyiségünkért vagy életkörülményeinkért? – Léteznek-e ilyen mindent befolyásoló pillanatok? A te életedben voltak ilyenek?

3. Hogyan lehet az ilyen sorsdöntő pillanatokra felkészülni – ha lehet egyáltalán?

4. Mik azok a múltbeli hibák, amelyeket szívesen kijavítanál, ha módodban állna?

Nem lehetséges, hogy ezek közül némelyiket ki lehetne javítani időutazás nélkül is, innen a jelenből?

5. „Azt mondják, hogy egy olyan kis dolog, mint a pillangó szárnycsapása is képes tájfunt okozni a világ másik felén.” Mit gondolsz erről?

6. Vajon tudjuk-e, egyáltalán szabad-e befolyásolnunk a sorsunk? Jogunkban áll-e befolyásolnunk mások döntéseit? Milyen – akár több ember teljes életére is kiható – döntéseink és tetteink lehetnek, amelyek akár teljesen megváltoztathatják a környezetünkben lévők életét?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük