TARTALOM

Ha két lány ennyire jóban van, az már gyanús. Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok. Nincs titkuk egymás előtt, de nem is nagyon lehetne: úgyis mindig ugyanazt gondolják, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Az esküvőről például az, hogy csak akkor tökéletes, ha júniusban kerül rá sor, méghozzá a Plaza Hotelben. Persze nagyjából egyszerre kérik meg a kezüket, persze egyszerre mondanak igent, és persze egyszerre választják ki a lagzi helyszínét. Sajnos ugyanazt, ugyanarra a napra. És attól kezdve a barátnőség a legkegyetlenebb, leggátlástalanabb és legbosszúszomjasabb háborúvá válik: a két lány minden eszközt bevet és semmitől sem riad vissza, hogy tönkre tegye a másik lakodalmát. Az elcsúfított esküvői ruhák, átprogramozott szoláriumok, elcserélt hajfestékek csak a kezdetet jelzik: a csajok háborújában nincs kegyelem!

ADATLAP

Megjelenés éve: 2009
Játékidő: 94 perc
Műfaj: romantikus vígjáték
Rendező: Gary Winick

Főszereplők:

Kate Hudson (Liv)
Anne Hathaway (Emma)
Candice Bergen (Marion St. Claire)
Casey Wilson (Stacy Kindred)
Bryan Greenberg (Nate)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Miről álmodoztál gyerekkorodban? Valóra tudtad váltani? Fontos még egyáltalán? Ha igen, akkor mit tudsz tenni érte, hogy valóra váljon?

Liv úgy érezte, ha megpróbál tökéletes és sebezhetetlen lenni, akkor tökéletes élete lesz. Tudunk tökéletesek lenni? És sebezhetetlenek?

Emma volt mindig az engedékeny, a „jó kislány”. Miben látszott ez meg? Mennyire volt neki fontos mások véleménye? És miért nem tudott sosem nemet mondani, ha szívességet kértek tőle? Te tudsz nem mondani? Mikor kell nemet mondani és mikor nem szabad?

Te milyennek képzeled az esküvődet? Ha már volt, akkor miben volt olyan, amilyennek elképzelted, és miben nem? Lehetséges-e összehozni a tökéletes esküvőt? Mi az, ami neked a legfontosabb az esküvődön?

Emma szabályos lánykérést kapott, míg Liv letámadta a barátját, hogy kérje már meg a kezét. Mégis az ő kapcsolatuk végződött jól. Szerinted mennyire fontos a hagyományok, a formák betartása? És ha nem az a lényeg, akkor micsoda?

A két lány kapcsolatát tönkretette egy időre a rivalizálás. Vannak olyanok az életedben, akikkel versenyzel? (Lehet, hogy észre sem veszed, barátnő, testvér, osztálytárs, munkatárs…) Te tettél már olyasmit mások ellen, amitől ők rosszabbnak tűntek, mint te? Miért szeretnénk mindig jobban lenni másoknál?

Milyen szerepet játszottak a filmben a félreértések? (Liv még nem írta a meghívót, csak papírt néztek, és emiatt döntött Emma a dátum kérdésében. Vagy a CD esete, vagy amikor a telefonban a titkár „lerázta” Emmát…) Szerinted mennyire játszanak fontos szerepet az ilyenek az életünkben? És mit tehetünk, hogy megelőzzük az ilyen félreértéseket?

Mit gondoltál a két párkapcsolatról? Milyen jelei voltak, hogy ez lesz a végkifejlet?

Neked vannak gyerekkori barátaid? Van legjobb barátod? Mitől barát a barát?

Szerinted léteznek örök, megbonthatatlan kapcsolatok? És mitől lesz egy kapcsolat ilyen?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük