TARTALOM

Az élet nem habos torta Z számára, aki egy kis dolgozó hangya nagy ötletekkel, és az esélye, hogy meghódítsa a gyönyörű Bala hercegnőt, szó szerint egy a milliárdhoz. De amikor Z rábeszéli katonahangya barátját, hogy átmenetileg cseréljenek posztot, a dolgok vad fordulatot vesznek. A termeszekkel vívott háborútól a „Rovarkánaán” keresésén át Z kalandjai végül odáig vezetnek, hogy meg kell ütköznie a könyörtelen Csáprágó tábornokkal, aki ki akarja irtani az egész bolyt. Z, az egykor legjelentéktelenebb dolgozó most a legnagyobb hőssé válhat mindannyiuk közül!

ADATLAP

Gyártó: Dreamworks
Bemutatás éve: 1998

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Érezted magad annyira jelentéktelennek és senkinek, mint Z a film legelején? Mit lehet ilyenkor tenni?

2. Igaznak tartod azt a mondást, hogy „mindent a bolyért”? Hogy az egyén érdeke háttérbe szorul a közösség érdeke előtt? Miért / miért nem?

3. „Most belefér egy kis udvarlás, mert nyertünk néhány másodpercet…” – Mit szólsz hozzá? Ismersz olyanokat, akiknek sosincs idejük semmire? Mit tudnál tenni azért, hogy megállítsd őket, hogy egy kicsit törődjenek veled is?

4. Szerinted létezik „rovarkánaán”? Vagyis valódi mennyország?

5. Amikor a hangyák ugyanúgy táncolnak, akkor Z kitalál egy teljesen újfajta táncot, mert „miért is kéne mindenkinek ugyanúgy táncolni”? – Te csináltál már valami teljesen elütő dolgot attól, amit a környezetedben mindenki csinál? Mit? És mi volt a motivációd, hogy mást csinálj?

6. A film végén Z azt mondja: „megtaláltam a helyem az életben: pont ugyanott van, ahol elkezdtem. Csak az a különbség, hogy most ezt én választottam.” – Mit jelent ez? Az életünk minősége, a boldogságunk mégsem a körülményeinktől függenek?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük