TARTALOM

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi.
Hanem a SÖVÉNY.
A sövény, amely keresztülszeli birodalmukat, és a túloldalán immáron nem a békés, barátságos erdő van. Hanem egy furcsa, veszedelmekkel és idétlen lényekkel teli, idegen terület. A lakópark.
Kis barátaink már éppen pánikba esnének, sőt, Ozzie, az oposszum már a halál gondolatával játszik, amikor felbukkan a felmentő sereg a nagydumás, dörzsölt mosómedve, Stikli képében. A ravasz koma szerint a sövény túloldala maga a Paradicsom – hiszen telis-tele van finomabbnál finomabb csemegékkel, melyet az emberek direkt nekik készítenek ki a házuk elé hatalmas, fényes fémdobozokban.
És megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó és egy irtó mérges mackó is.

ADATLAP

Gyártó: Dreamworks

Megjelenés éve: 2006
Játékidő: 83 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted Stikli miért akarta ellopni a medve ennivalóját az elején? És a medve miért nem adott neki enni egy kicsit?

Miért volt Stikli családja egyszemélyes az elején? Szerinted önző volt?

Stiklinek szüksége volt a gyűjtögetőkre, hogy az ő hibájából elveszett ennivalót visszaadhassa a medvének. Volt már olyan, hogy egy helyzetet nem tudtál egyedül megoldani? Akkor kihez fordulsz?

Előfordult már, hogy valami rosszat tettél, de valaki más hozta rendbe?

Stikli nem mondta el a többieknek, hogy a kaja nem az övék lesz. Szerinted rosszul érezte magát emiatt? Mikor?

Verne nagyon szerette a családját, ő volt a vezető. És amikor Stikli elfoglalta helyét a családban, akkor féltékeny lett rá. Te voltál már féltékeny valakire? Miért?

Amikor Verne bocsánatot kért, rögtön megbocsájtottak neki. Nálatok is így van a családban? És a barátidnál? A gyülekezetedben?

Stikli a végén nem hagyta cserben az új barátait! Kik azok, akiket te sem hagynál cserben sosem? Miért?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük