Toy Story – Játékháború

TARTALOM

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andyhoz…

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney – Pixar
Bemutatás éve: 1995

Játékidő: 90 perc

GYEREKSZÁJ

„A Toy Story arról szól, hogy mit csinálnak a játékok, amikor nincs a közelükben ember. Amikor Buzz Lightyear, a Space Ranger megérkezik, Woody a cowboy azt gondolja, hogy Buzz megpróbálja elvenni a helyét, mivel eddig ő volt Andy kedvenc játéka. Harcba kezdenek, aztán az utcára kerülnek. Meg kell tanulniuk együttműködni, hogy visszajuthassanak Andy szobájába.”

„Woody attól félt, hogy Andy jobban fogja szeretni Buzz-t, mint őt. De aztán megtanulta, hogy mindig van hely egy új barát számára. Türelem kell ahhoz, hogy megismerjük egymást.”

Victoria, 11 éves

„Megtanultam, hogy a csapatmunka segít előrejutni és, hogy ne legyünk féltékenyek.”

Keila, 11 éves

„A kedvenc jelenetem a filmből, amikor a játékok a városban találkoznak. Szeretem azt a sok vicces dolgot, amit a játékok tudnak csinálni. Nekem ez a film azt mutatta meg, hogy nem jutsz messzire harc nélkül, de ha barátaid vannak, akkor tovább tudsz menni.”

Roberto, 10 éves

KÉRDÉSEK A FILM UTÁNI BESZÉLGETÉSHEZ

1. Mitől féltek a játékok a szülinapokon és karácsonykor?

2. Miért volt féltékenység a játékok között? – És mit gondolsz, miért vannak féltékenységi harcok az emberek között?

3. Mit kellett feladnia Woodynak és Buzznak, hogy barátok lehessenek? Neked kellett már feladnod valamit, hogy barátot találj?

4. Mitől tudott Buzz repülni? – Mit gondolsz, tudsz „repülni”, ha elég hited van hozzá? Tudsz példát mondani arra, hogy valaki a hite által lehetetlennek látszó dolgokat tudott megvalósítani?

5. Olvasd el a Máté 17:20 verset a Bibliából. Hogyan mutatkozott meg ez Buzz cselekedeteiben? És mit jelent ez az igevers a te számodra?

6. Mit gondolsz, miért félt Rex, a dinoszaurusz mindentől és mindenkitől? Hogy lehetséges, hogy egy hatalmas és erős külső mögött ilyen bátortalan szív lakik? Ismersz ilyen embereket te is? Mit tudnál tanácsolni nekik?

7. Igaz, hogy a közös bajok és veszélyek összehozzák még az ellenségeket is? Tapasztaltál már te is ilyet az életedben? Szerinted miért van ez?

8. Mi az előnye és mi a hátránya annak, ha egy feladatot nem egyedül, hanem csapatban, többekkel együtt kell megoldanod?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük