TARTALOM

A császárpingvinek hazájában, az Antarktiszon senki vagy, ha nem tudsz énekelni. Ám mit tegyen a kis Topi, akinek semmi hangja? Szívhez szóló dal nélkül sosem élhet boldog szerelemben. Nem mentség számára, hogy a jégparkett ördöge, lévén a kis pingvin táncra született. Kiközösítik a pingvintársadalomból. Miután életében először távol kerül az otthonától, Topi találkozik egy csapat másfajta pingvinnel. Ramont és társait lenyűgözik a kis pingvin tánclépései, és meghívják, hogy bulizzon velük. Az új barátainak segítségével azután Topi végre megtalálja helyét a világban.

ADATLAP

Gyártó: Warner Bros

Megjelenés éve: 2006
Játékidő: 108 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Előfordult már veled valamilyen csoportban, közösségben, osztályban, hogy kiközösítettek a többiek? Mi miatt?

Topi nem tehetett róla, hogy nem tudott énekelni, mégis elvárták tőle. Tőled szerinted elvárnak olyasmit, amire nem vagy képes? (Jó jegyeket matekból?) Biztos, hogy az olyasmi, amit lehetetlen megtenni, vagy csak nem akarod?

Topi más volt, mint a többiek, ő táncolni tudott, és ezért a pingvinek vezetője, máris ellenséget látott benne. Te ismersz olyan helyet, ahol ha valaki más, azt rögtön elküldik, száműzik, pletykálnak róla, vagy éppen csak nem fogadják be? (A gyülekezetben mennyire fogadja el azokat, akik mondjuk táncolni szeretnek és nem énekelni? Vagy akik másfajta zenét hallgatnak, mint a többiek?)

A kisebb pingvinek rögtön befogadták Topit, a táncolását is menőnek tartották, és kiálltak mellette mindig. Neked vannak ilyen jó barátaid?

Topit egyenesen megvádolták olyasmivel, amiről nem is tehet, hogy a halak miatt fogytak el a tengerből. Téged vádoltak már olyasmiért, amit nem te követtél el? Akkor miért téged hibáztattak érte?

A pingvinek egész életükre választanak maguknak párt. Szerinted az embereknél is lehetséges lenne ez? Mit mondd erről a Biblia?

Topi édesapja sosem állt ki a kisfia mellett, és inkább a csapat vezetőire hallgatott. Miért? Téged bátorítanak a szüleid?

Topi nagyon elszánt volt, hogy meggyőzze az „idegeneket”, hogy ne vegyék el a halaikat.

Van olyan cél, amiért te is hajlandó vagy sokat küzdeni? Mi az?

Az állatkertben Topi megpróbált beszélni az emberekkel, de először nem sikerült neki, és már majdnem feladta. Végül pont a táncolással tudta felhívni magára a figyelmet. Te mivel szoktad felhívni magadra mások figyelmét?

Topi megmentette az egész pingvincsapatot azzal, hogy táncoltak, híresek lettek az emberek között, és így megmentették őket. Szerinted csak a különleges élőlényeket kell megmenteni a kihalástól? Mennyire fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre és az ott élő állatokra? Te mit tudsz tenni, hogy megóvd őket?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük