Milyen szerepet játszik Jézus az életedben?

Szereplők:

János, Pál, Jézus

Felállás:

János a színpad közepén áll. Jézus egy széken áll, a bal oldalon. Pál jobbról érkezik a színpadra.

János: Ezt nem hiszem el fiúk, el tudjátok képzelni? A pásztor azt mondta nekünk, mármint a gyülekezetnek, hogy nem is értjük igazán, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Vegyünk engem például, már évek óta keresztény vagyok, és köszönöm szépen, úgy gondolom, ennyi idő alatt már van fogalmam arról, hogy milyen kereszténynek lenni. Amikor megtértem, kisétáltam a gyülekezet elé, és elmondtam mindenkinek, azután bemerítkeztem (megkeresztelkedtem), aztán megkaptam az elő Bibliámat, hé, és azóta, kaptam több fordítást is belőle. Járok imaházba (templomba, gyülekezetbe), és éneklek az ifjúsági dicsőítő csoportban (kórusban…) Szóval köszönöm szépen mister prédikátor, de én tudom mit jelent kereszténynek lenni. Ja, és hogy még inkább bizonyítsam, Jézus itt van az életemben, ahogy a pásztor is mondta, hogy ez kell. (János rámutat Jézusra.)

Pál: (Belép jobbról) Hé, János, mi újság? Csak jöttem megnézni, hogy vagy, és mit csinálsz, mert a reggeli istentisztelet után eléggé zavartnak tűntél.

János: Nem, jól vagyok.

Pál: Ok, rendben. Szerinted nem volt szuper a prédikáció ma reggel? Arra gondolok, amikor azt mondta, hogy sokan nem értik mit jelent igazából kereszténynek lenni.

János: Igen, igazad van. Én mondom neked, az ilyen emberek elvétik az irányt. Persze ezek biztos nem mi vagyunk. Nézd, nekünk van Bibliánk, járunk gyülekezetbe…

Pál: Hát, szerintem azért ez több annál.

János: Mire gondolsz? Hiszen ezektől leszünk jó keresztények.

Pál: Nem, az egyetlen dolog, ami minket kereszténnyé tesz, ha Krisztus a szívünkben van, nem a többi dolog.

János: Hát, igen, de nekem megvan Jézus az életemben. (Jézusra mutat)

Pál: Oké, de mi mit tett az életedben mostanában?

János: (kicsit összezavarodva) Hogy mit tett az életemben mostanában? Hát hogy itt van, ő mindig itt van.

Pál: Tudom, de ez nem válasz a kérdésemre. Ó, anyukám hív, mennem kell, szia! (elmegy ugyanabba az irányba, ahonnan jött)

János: Miről beszélt ez itt nekem? (Jézushoz) Ott vagy az életemben, úgy értem minden nap, mindig ott vagy. (Jézus elkezd mozogni, szépen lassan lemászik a székről és odamegy János-hoz) Mit csinálsz? Menj oda vissza, jó helyen voltál ott.

Jézus: Nem János, én itt vagyok jó helyen, ahol része vagyok az életednek. Szeretnék veled lenni mindenben, amin keresztülmész. Tudod János, én nem a legfontosabb dolog szeretnék az életedben a többi között, hanem azt szeretném, ha én lennék a fontos. Kereszténynek lenni sokkal több, mint templomba járni, Bibliát olvasni, vagy ifjúsági órára menni. Nem azt szeretném, ha vallásos lennél, hanem hogy szent. Nagyon sok mindent elszalasztasz, amit adhatnék neked, ha elkerítesz nekem egy kis részt az életedből. Ha megengeded, hogy bemenjek a szívedbe, akkor, megmutatom, hogy milyen nagy örömöt tud okozni, ha engem követsz. Már elég volt abból, hogy csak egy viszonyítási pont vagyok az életedben. Szeretnék a barátod lenni, az apukád, az Urad. Itt az ideje, hogy rájöjj, mit is jelent kereszténynek lenni. Itt az ideje, hogy átadd nekem az életed irányítását. Bízz bennem János, nem hagylak cserben.

Eredeti jelenet: What’s Jesus Doing in Your Life


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük