TARTALOM

Mr. Irdatlan megbecsült és ünnepelt szuperhős volt egészen addig, amikor egy nap egy kotnyeles rajongója miatt majdnem tömegszerencsétlenséget okozott. A sajtó szította össznépi elégendetlenség nyomására a kormány úgy döntött, hogy megtiltja a szuperhősök ténykedését és ezzel egyidejűleg segíti beilleszkedésüket a normális társadalomba. Ezek után Mr. Irdatlan Bob Parr néven egy békés kertvárosban telepszik le szintén szuperképességű feleségével és gyermekeivel. Bob manapság már csak az unalom és az egyre növekvő zsírpárnák ellen harcol. Ám egy nap egy titokzatos megbízó jelentkezik nála, és az akcióra éhes, félreállított szuperhős egy távoli szigetre indul, hogy végrehajtson egy szigorúan titkos megbízást.

ADATLAP

Gyártó: Buena Vista

Megjelenés éve: 2004
Játékidő: 115 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted vannak olyan hősök, akik köztünk élnek, és nem is tudunk róluk?

Miért nem akarták az emberek, hogy a különlegesek többé ne mentsék meg az embereket? (Kit van jogunk megmenteni?)

A szomszéd biciklizős kisfiútól kérdezte Mr. Irdatlan, hogy „Mire vársz kölyök?” Ő pedig ezt felelte: „Nem tudom. Valami csodára!” Mennyire vágynak szerinted az emberek arra, hogy csoda történjen az életükben, vagy lássák ezt másokéban?

Szerinted hibát követett el Mr Irdatlan, amikor elküldte „Irdatlankát”?

Mr. Irdatlan nem tudta elfelejteni a szuperhős életét.. Szerinted miért nem? Mennyire lehet elfelejteni a múltat, és mennyire marad az életünk része? Mi az, amit el kell felejteni, mi az amit nem lehet?

Az anyuka azt mondta az apukának és a gyerekeknek, hogy ők egy csapat! A te családod is tud egy csapat lenni?

„Irdatlanka” szerint nem csak a képességei miatt lehet valaki hős. Szerinted ez igaz? Mitől lesz manapság valaki hős?

A szupergyors kisfiú nem mehetett futóversenyre az elején. Miért nem? Szerinted mennyire igazságos, ha valaki a gyengébbekkel versenyzik?

Neked vannak képességeid, jó tulajdonságaid? Ezeket használod is?

A „különlegesek” a hétköznapi életükben, a munkahelyen, az iskolában, a utcán teljesen ugyanolyanok, mint bárki más. A „különlegesek” csak otthon viselkednek úgy, mint akik „különlegesek”. Csak a családjuk és a többi „különleges” ember tudja, hogy ők „különlegesek”. A „különlegesek” szeretnének segíteni másokon, csak nem tudják hogyan, és néha rosszul sül el. A „különlegeseknek” a világ tudtára kéne adnia, hogy „különlegesek”.

Ha az előző mondatba a különlegese helyébe keresztényt helyettesítesz, akkor mennyire lesznek ugyanúgy igazak az állítások?

Mr Irdatlan azt mondta az elején, hogy amikor megmentik az embereket, fél óra múlva megint bajban vannak. Mintha folyton meg kéne őket váltani. Nem maradhatnának kicsit úgy? Szerinted hányszor kell megváltani és hányszor kell megmenteni az embereket? (Igaz, hogy Krisztus mindegyiket megváltotta már, de nekünk segítnünk kell megmenteni őket egyenként!)


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük