TARTALOM

Ada (Nicole Kidman) kényelemben nevelkedett. Apja (Donald Sutherland) bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman (Jude Law) ott született a Hideghegyen, és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború, megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, hogy a konföderáció oldalán harcoljon az északiak ellen, örök hűséget esküsznek egymásnak. És bármi történjék is velük, ragaszkodnak ígéretükhöz.

A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Petersburgnál súlyosan megsebesül, de túléli, kórházba kerül. Megelégelte az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé.

Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert bízik benne, hogy Inman egyszer megérkezik hozzá: hiszen megígérte neki.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2003
Játékidő: 155 perc
Műfaj: dráma

Rendező: Anthony Minghella
Főszereplők:
Nicole Kidman (Ada Monroe)
Donald Sutherland (Reverend Monroe)
Jude Law (Inman Balis)
Renée Zellweger (Ruby Thewes)
Eileen Atkins (Maddy)
Philip Seymour Hoffman (Veasey)
Natalie Portman (Sara)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Szerinted Ada és Inman szerelmesek voltak? Miért vagy miért nem? Honnan tudják az emberek, hogy szerelmesek?

2. Melyik jelenete a filmnek döbbentett meg a legjobban? Hiszel abban, hogy ilyen dolgok még mindig léteznek a világ másik felén? Miért vagy miért nem?

3. Mi a felelõssége a keresztény embernek a háborúban?

Lehet-e katona egyáltalán a hívő ember? Indolokd meg a válaszodat!

Hogyan értékeled azt, hogy Inmar „távozott” a seregből? Elfogadható vagy nem?

4. Milyen kísértésekkel kellett Inman-nak szembenéznie a hazafelé vezető úton? Melyeket sikerült elkerülnie? Melyeknek esett a csapdájába?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük