TARTALOM

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember életét. Jól kitervelt minden, csak arra nem számít, hogy beleszeret az egyikbe a hét kiválasztott közül. A Hét élet egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 123 perc
Műfaj: dráma
Rendező: Gabriele Muccino

Főszereplők:

Will Smith (Ben Thomas)
Rosario Dawson (Emily Posa)
Woody Harrelson (Ezra Turner)
Barry Pepper (Dan)
Michael Ealy (Ben bátyja)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Ben megpróbálta letesztelni az embereket, hogy mennyire méltók a segítségre. Megfigyelte őket a hétköznapjaikban. Szerinted ki döntheti el, hogy kinek van joga életben maradni, és kinek nincs?

Emily úgy érezte, nem is érdemelne meg új szívet, mert az élete teljesen jelentéktelen és értéktelen. Szerinted mennyire lehet valakinek az élete jelentéktelen? Miért érezhetjük annak? Mitől lesz értékes?

Ben szerette volna tudni, hogy Emily jó embernek tartja-e magát. Te jó embernek tartod magad? Szerinted ez mennyire fontos az életben?

„Minden nap a halálra gondolok.” (Ben) Mitől függ az, hogy ki mennyit gondol a halálra? Te mennyit gondolkozol rajta? Milyen helyzetekben jut eszedbe, és milyen érzéseid lesznek?

Ben gondatlanságból hét ember halálát okozta, és ezt úgy akarta jóvátenni, hogy megmenti hét ember életét. Elajándékozta a házát, csontvelőt adott, a máját… Szerinted jóvá lehet így tenni a bűneinket?

Mennyire tudta feldolgozni Ben a felesége halálát?

Te mennyire tartod Bent hősnek?

Mennyire határozta meg a bűntudat Ben életét? Hogyan lehetséges megszabadulni ekkora tehertől, bűntudattól?

Te feláldoznád az életedet, hogy megments valaki mást? És van aki feláldozná érted az életét? Jézus feláldozta az életét, hogy megmentse az embereket. Miben különbözik az ő áldozata Benétől?

„Isten hét nap alatt teremtette a világot, én hét másodperc alatt pusztítottam el a saját világom.” Van jogunk a saját életünket elvenni? És ha azzal megmentünk másokat? Szerinted Ben jól döntött a végén?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük