TARTALOM

Az FBI szervezetében létezik egy ügyosztály, ami az internetes bűnözésre specializálódott. Jennifer Marsh titkosügynök társával együtt felfigyel egy weboldalra, aminek az üzemeltetője élőben végez ki egy állatot. Amitől tartanak, nem sokára bekövetkezik, egy pszichopata embereket ejt foglyul, hogy megölje őket. Fogva tartott áldozatait kegyetlenül, a legkülönfélébb módszerekkel öli meg, egyenes adásban közvetítve a neten. Ördögi tervébe bevonja az internetezőket is: minél népszerűbb lesz a honlapja, minél többen kattintanak rá az oldalra, annál gyorsabban és kíméletlenebbül hal meg az áldozata. Marsh ügynök és társai versenyt futnak az idővel, hogy elkapják a sorozatgyilkost, akinek a weboldala lenyomozhatatlan…

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 100 perc
Műfaj: thriller
Rendező: Gregory Hoblit

Főszereplők:

Diane Lane (Jennifer Marsh)
Billy Burke (Eric Box nyomozó)
Colin Hanks (Griffin Dowd)
Joseph Cross (Owen Reilly)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Te mire használod az internetet? Milyen illegális dolgokra lehet használni? Mi az amit te büntetnél, és mit nem? (letöltések, pornográfia, gyermekpornó, torrentezés, adathalászat, spamküldés, hoaxok…)

Miért szeretik az emberek mások szenvedését nézni a tévében, interneten? Miért az öngyilkosságos videó volt aznap a legnézettebb, amikor a gyilkos édesapja megölte magát?

Miért vannak tele a híradók szörnyűségekkel, katasztrófákkal?

Milyen hatással van az emberekre, ha sok ilyen negatív videót néznek?

A gyilkosságok arra lettek alapozva, hogy hányan nézik végig. Tehát ha senki sem nézte volna, akkor nem haltak volna meg. Mennyire érzed úgy, hogy a nézők is felelősek a halálesetekért? (A nyomozónő szerint felelősek, hiszen az utolsó jelenetben a kamerához nyomta a jelvényét, azt mutatva ezzel, hogy a nézők is tehetnek a gyilkosságokról) Te felkutatnád a nézőket, kommentelőket is a rendőrség helyében? (Ne felejtsd el hogy milliók nézték!)

A film megnézése után, ha felmennél a killwithme.com honlapra, akkor megnyomnád a belépés gombot? (Kiírja utána, hogy a belépéssel emberek sérülhetnek, folytatod? Igen / Nem) A honlap valóban létezik, és ha választasz, kiírja, hogy az emberek hány százaléka választotta azt az opciót. Akik nem akartak belépni 14% százalék körül volt ma. (Tehát az emberek a film megnézése után is belépnének, persze tudva, hogy ez a nem lehet igazi. A választás után részt vehetsz egy játékban, csak angolul tudóknak…)

Milyen jó dolgokra lehetne használni a netet? Ki tudnád találni ennek a honalapnak az ellenkezőjét? Mi lenne az?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük