Férjhez mész – Mert azt mondtam

TARTALOM

Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie pszichológusként dolgozik, ő a legérettebb a nővérek közül. Mae szemtelen és szexis; a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza magához a férfiakat. Daphne tudja ezt, és ezért elhatározza, hogy megakadályozza legkisebb gyermekét abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfival, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2007
Játékidő: 102 perc
Műfaj: romantikus vígjáték
Rendező: Michael Lehmann

Főszereplők:

Diane Keaton (Daphne)
Mandy Moore (Milly)
Piper Perabo (Mae)
Lauren Graham (Maggie)
Gabriel Macht (Johnny)
Tom Everett Scott (Jason)
Stephen Collins (Joe)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted a szülők mennyire szólhatnak bele a gyermekük párválasztásába? Neked számítana a szüleid véleménye? Miért érdemes odafigyelni rájuk? És mikor nem szabad rájuk hallgatni?

Ha már szülő vagy, akkor hogyan segíthetsz a gyermekednek a párválasztásban? Vagy ha majd felnősz, mit fogsz másképp csinálni, mint a szüleid ezzel kapcsolatban?

Szerinted van valaki, aki nálad is jobban tudja, hogy mi a jó neked? Ha igen ki az? Ha nincs olyan, akkor miért döntünk mégis sokszor rosszul? Mik torzíthatják el az ítélőképességünket?

Sokszor talán azt hisszük, hogy tudnánk mit döntenénk, mit csinálnánk mások helyében. Daphne is tudta kit választana. Ám amikor hasonló helyzetbe kerülünk, akkor észrevesszük, hogy nem minden olyan egyszerű, mint ahogy elképzeltük. (Gondoljunk arra a vacsorára, ahol Daphne-t össze akarták hozni valakivel, aki nem jött be neki. És akkor vette észre, hogy a lánya is hasonlóan érez a fiúval, akit ő választott neki.) Te voltál már hasonló helyzetben? Hogyan tudunk kevésbé ítélkezők vagy sokkal inkább együttérzők lenni ilyen helyzetekben?

Te mennyire ítélted el Milly-t, amiért két fiúval járt egyszerre? Mennyire tudtál azonosulni vele, és mennyire tűnt távolinak az egész? Mi mindenben döntött rosszul a lány, milyen hibákat követett el ezzel?

Amikor Milly édesanyja nem tudott beszélni, pont azt a pillanatot választotta, hogy kemény kérdéseket tegyen fel a lányának. Miért van az, hogy bár a szex nagyon fontos és persze kényes téma, sokan senkivel sem tudnak beszélgetni róla?

A te életedben van valaki, akinek mindig szeretnél megfelelni? Ez mennyire a te döntésed? Mennyire teher vagy mennyire szabadság? Van aki túl sokat vár el tőled (vagy éppen túl keveset)? Az életed mely területeit érintik ezek az elvárások?

A végén Milly kapott még egy esélyt a boldogságra. Szerinted megérdemelte? Isten nagyon kegyelmes. Az embereknek miért megy olyan nehezen a megbocsájtás?

És bocsánatkérés? Milly is és az édesanyja is rászánta magát! Van valaki, akinek nem ártana megbocsájtanod?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük