TARTALOM

A film a jövőben játszódik, amikor az emberek többsége játékfüggőségben él. Az új találmány átlép minden korábbi korlátot: nincs szükség monitorra vagy sisakra, ugyanis a játék csatlakozóját az emberi szervezetbe ültetik be. Az eXistenZ a központi idegrendszeren keresztül kelti a tökéletes valóság illúzióját. A játékban a főhősnek menekülnie kell az őt üldöző merénylők elől. A leghátborzongatóbb az egészben az, hogy a valóság és az illúzió határai könnyen elmosódhatnak…

ADATLAP

Megjelenés éve: 1999
Játékidő: 97 perc
Műfaj: sci-fi

Rendező: David Cronenberg
Főszereplők:
Jennifer Jason Leigh (Allegra Geller)
Jude Law (Ted Pikul)
Ian Holm (Kiri Vinokur)
Willem Dafoe (Gas)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Szerintetek hova fog vezetni a multimédia fejlődése? Milyen játékok lesznek 50 év múlva?

2. Van-e játékfüggőség manapság a fiatalok között? Mi alakítja ki? Miért menekülnek sokan a játékok egyre reálisabb világába?

3. Hasznos vagy fölösleges az a 10-80 óra, amit egy számítógépes játék végigjátszásával eltölthettek? Mire tanít és mitől foszt meg ennyi idő?

4. Mennyire befolyásolhatják a számítógépes játékok vagy a filmek a mindennapi viselkedésünket vagy az életünket? Mondj példákat rá?

Van jó példa is?

5. Melyik a kedvenc játékotok, és miért?

6. Eljöhet-e az az idő, amikor nem lehet megkülönböztetni a valóságot a káprázattól? Vajon mivel lehet az embereket annyira elbűvölni, hogy önként a mesterséges világot válasszák?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük