TARTALOM

Adam Sandler játssza a Walt Disney Pictures Esti mesék című fergeteges, kalandokkal teli, szívhez szóló vígjátékának főszerepét. Skeeter Bronsont (Adam Sandler) megkéri testvére (Courteney Cox), hogy vigyázzon a gyerekeire. A nagybátyó szabadjára engedi a fantáziáját, és olyan esti meséket kanyarít, amelyeknek valahogyan mindig ő lesz a főhőse. A két kis krampusz viszont mindig hozzáteszi a maga apró változtatásait. És akkor megtörténik a varázslat! Amit a srácok mesélnek, másnapra mind Skeeter valóságává válik. Először úgy tűnik, vagyonokat lehet így szerezni, de aztán kiderül, hogy a boldog vég nem ilyen egyszerű: a férfinak valódi kalandokra kell indulnia, ha mesebeli életre vágyik.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 100 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: Adam Shankman

Főszereplők:

Adam Sandler (Skeeter Bronson)
Dana Goodman (Rose)
Keri Russell (Jill)
Guy Pearce (Kendall)
Courteney Cox (Wendy)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Szerinted miért csak a gyerekek meséi váltak valóra?

És miért nem alakították úgy a gyerekek a történetet, ahogy a nagybácsikájuk szerette volna?

Szerinted ki volt alkalmasabb a szálloda vezetésére? Miért?

Egyetértesz azzal, hogy az életben semminek nincsen jó vége? Miért szerette volna Skeeter húga, ha a gyerekek mégis ilyen meséket hallanak?

Miért fontos, hogy legyenek álmaink?

Amikor a mesében a „legnemesebb” lányról volt szó, akkor Skeeter a szállodaigazgató lányát képzelte bele, a valóságban azonban Jill volt a legnemesebb lány. Mit árul ez el Skeeter gondolkozásáról? Miért ítélünk sokszor a külső alapján?

A szállodaigazgató félt az emberektől, félt a baktériumoktól, félt az érintéstől. Milyen következményei vannak, ha az embert megkötözi a félelem? Mikor megszabadult ettől miben változott meg az élete szerinted?

Amikor úgy tűnt, mindennek vége, Skeeter édesapja emlékeztette őt arra, hogy még nincs vége a történetnek! Téged ki szokott bátorítani? Mennyire gyakran adod fel a nehéz időkben?

Amikor te „írod” otthon, este a „meséket” magadnak, mikor álmodozol, milyen korban tudod magad a legjobban elképzelni? Mennyire reálisak a vágyaid? Mennyire mersz nagyot álmodni?

Szoktál arról álmodozni, hogy te vagy a nap hőse, hogy mások irigyelnek, nyersz vagy kapsz valami értékeset ingyen, vagy valami csoda történik veled?

Mi volt gyerekkorod kedvenc meséje? Ki mesélt neked? (Esetleg olvasol te valakinek mesét?) Mennyire nézzük más szemmel a meséket felnőttként? Elmondod a gyerekeidnek, hogy nincsenek tündérek, manók, sárkányok…? Hagyod, hogy higgyenek?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük