TARTALOM

Walt Disney körül minden csupa csoda és mese volt, Csingling pedig az ő egyik legismertebb, legmókásabb teremtménye: ebben a filmben végre ő az igazi főszereplő!
Gondolkoztál már valaha azon, mitől váltja színeit és fényeit a természet? Abban a kalandokkal és meglepetésekkel teli országban, ahol Csingiling és négy tündértársnője él, az ő feladatuk, hogy tavaszt varázsoljanak a télből. De még ebben a csodálatos világban sem megy minden könnyedén: ha pedig baj közelít, mi segíthet? A hit, bizalom és egy kis tündérpor!
A Csingiling csupa játék, móka és képzelet: a tündérek végre a saját filmjükben mutathatják meg, milyen fontosak ők a világ számára. Ez a csodás mese az egész családot elbűvöli majd!

ADATLAP

Gyártó: Walt Disney

Megjelenés éve: 2008
Játékidő: 78 perc

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Film előtt:

Kérdezzük meg a gyerekeket, hogy melyik a kedvenc évszakuk és miért?

Beszélgetésindító kérdések a film után:

Szerinted miért pont akkor születnek a tündérek, amikor egy gyerek kacag?

Miért Csingiling lett a neve a kis tündérnek?

Csingilingnek azt mondták, hogy mivel ő barkácstündér, ezért sosem mehet az Emberföldre. Neked vannak olyan álmaid, amire valaki azt mondta, hogy sosem lehetséges?

Amikor Csingiling bemutatta az első találmányait, és nem működtek rendesen, utána nagyon szomorú lett. Te voltál már úgy, hogy valami nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna? Mit éreztél, hogyan múlt el, esetleg ki segített utána?

Csingiling azt mondta a többi tündérnek: „Én nem vagyok jó semmire!” Ez igaz volt? Akkor miért mondunk sokszor mi is ilyeneket? Te érezted már magad haszontalannak?

Csingiling szerint, amit a többiek csinálnak az csodálatos és fontos. Szerinted az ő munkája is az volt? Te mihez értesz, ami csodálatos és fontos?

Csingiling szerint a tehetséged tesz azzá, ami vagy? Te miben vagy tehetséges? Hogyan tudod ezt fejleszteni?

Te milyen tündér szeretnél lenni? (kertész, fény, állat, vízi, barkács, szél, tél, ősz…)

Illusztráció:

A gyülekezetben az emberek különböző szolgálatokat látnak el, mint ahogy a tündérek is. Nekik is különbözőek a feladataik, mert mindenkinek máshoz van tehetsége. Kérdezzük meg a gyerekeket, hogy ők hogyan szeretnének szolgálni, ha nagyok lesznek? (Feltételezem, hogy a gyerekek legnagyobb része a zenei szolgálatban akar majd részt venni, mert az látványos… És ez nem baj, és nehogy letörjük a lelkesedésüket!) Mondjuk el nekik, hogy mindegyik szolgálatban vannak előnyök és hátrányok, de mindegyik értékes feladat. Kérdezzük meg, hogy a szüleik miben vesznek részt, és mit szeretnek benne?

Foglalkozás:

A film nagyon alkalmas egy kézműves foglalkozás bevezetésére. Csak mondjuk el, hogy „most azt játsszuk, hogy mindenki barkács-tündér!”


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük