TARTALOM

A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A talákozásból egy gyermek fogan, August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen férfiben – Wizardban – segítségre akad, és együtt indulnak útjukra.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2007
Játékidő: 100 perc
Műfaj: romantikus film
Rendező: Kirsten Sheridan

Főszereplők:

Freddie Highmore (August Rush)
Keri Russell (Lyla Novacek)
Jonathan Rhys-Meyers (Louis Connelly)
Robin Williams (Wizard)
Terrence Howard (Richard Jeffries)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

A filmben a zenét használják szimbólumként, ami összeköt mindent és mindenkit. Szerinted van valami, ami összeköt mindent? Mi lehet ez? (Zsoltárok 24:1)

Mi az, ami közelebb visz az emberekhez téged? A zene, a sport, a hit, vagy valami más?

A „varázsló” egy nagyon összetett szereplő. Szerinted rossz, jó, vagy kicsit mindkettő? Mi volt a jó tulajdonsága, és mi volt a rossz?

Szerinted Lyla édesapja miért tette, amit tett? Meg akarta védeni őt? Vagy uralkodni akart rajta és irányítani? Mennyiben hasonlított a varázslóra?

Szerinted ki volt az a misztikus utcai zenész, aki a „Moondance” című dalt játszotta, és „összehozta” Lyla-t és Louis-t?

Szerinted mennyire játszik szerepet a végzet a filmben? Hogyan? Hiszel a végzetben?

A Varázsló azt mondja Evannek, hogy „a zene Isten emlékeztetője, hogy van valami az univerzumban rajtunk kívül.” Szerinted mire gondolt? Egyetértesz vele?

Hogyan tud a zene lelki, megszentelt lenni?

Szerinted hogyan bántak Evannel a gyülekezetben? Szerinted mi vezette őt oda? Szerinted csak a zene volt az, vagy valami más is?

Louis azt mondja Evannek, hogy a zene menedék lehet, amikor minden más összeomlik. Egyetértesz vele? Te hol találsz menedéket? Van kedvenc dalod? Mit jelent az neked?

Mi a véleményed a zene spirituális hatásáról?

Mi a véleményed a „keresztény” zenéről, illetve a körülötte kialakult rengeteg vitáról és problémáról?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük