TARTALOM

Egy amerikai Megasztár-szerű verseny bontakozik ki szemeink előtt, ahol épp egy déli lányka és egy a Narancsvidékről származó fiatal fiú verseng a legfőbb díjért. Az Egyesült Államok elnöke úgy dönt, részt vesz a döntőn, amelyre közel-keleti terroristák is készülnek egy csinos kis bombával…

ADATLAP

Megjelenés éve: 2006
Játékidő: 107 perc
Műfaj: vígjáték
Rendező: Paul Weitz

Főszereplők:

Dennis Quaid ( JoSeph Staton)
Mandy Moore (Sally Kendoo)
Willem Dafoe (Sutter)
Chris Klein (William Williams)
Hugh Grant (Martin Tweed)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

Neked mit jelent az „Amerikai álom”? Szerinted a filmben kinek volt az élete olyan, mint egy valóra vált álom?

Miért akart a rendező gyarló, ciki, emberi szereplőket a műsorba?

Mikor megérkezett Omer Amerikába a rokonokhoz, akkor elámult a gyönyörű házon és a gazdagságon, ők pedig csal kalyibának, viskónak nevezték a házukat. Történt már veled hasonló? Hogy valamit nagyra becsültél vagy vágytál rá és mások nem becsülték annyira?

Mi volt a véleményed Sally és William kapcsolatáról? Hogyan viselkedett egyik a másikkal?

Sally édesanyja szerint azért van szükség ügynökre, aki kapzsi és törtető Sally helyett, hogy a lány jó ember maradhasson. Szerinted csak így lehet manapság sikereket elérni? És az ügynök segített benne, hogy Sally jó ember maradjon? Ki az, aki nekünk segíteni tud, hogy jó emberek legyünk?

Az elnöknek mondták, hogy biztos ilyesmiken gondolkozik: „Miért téged választott ki AZ Úr? Ő választott ki? Vagy csak a befolyásos barátok?” Szerinted Isten rendeli ki az országok vezetőit?

Az elnök azt mondta, az élete talán nem igazi. Mert mások írják meg a szövegeit, mások mondják meg hogy hogyan döntsön, hova menjen… Neked volt már olyan érzésed, hogy nem te irányítod az életed? Mit tettél ellene?

Az elnök olyan volt, mint egy báb a filmben. A végén ezt mondta: „Sokkal jobb látni a valóságot, akármilyen kemény is.” Egyetértesz vele? Tudnál rá példát mondani a saját életedből?

Tweed szerint Sally minden hírnév ellenére boldogtalan volt. Pedig erről álmodott. Szerinted miért nem volt mégsem boldog? Szerinted mi a boldogság, és hogyan tudod elérni?

Ha másnak fájdalmat okozunk, mit segít az a mi fájdalmunkon? (Omer) Szerinted miért bántunk másokat, amikor nekünk bajunk van? Voltál már hasonló helyzetben? Mit tettél és milyen érzés volt utána? Mit lehet tenni, hogy ne mások ellen forduljunk ilyenkor?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük