A szerelem hálójában

TARTALOM

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két könyvesboltos. Az egyik, egy fiatal, szenvedélyes nő, gyerekkönyveket árusított kicsiny üzletében. A másik Manhattan legnagyobb bolthálózatának tulajdonosa volt, és bárkit, akiről azt gondolta, hogy útjába állhat, szőröstül-bőröstül fel tudott volna falni. Isten is egymás ellenségének teremtette őket. Mégis, amikor véletlenül – és névtelenül – összetalálkoznak az Interneten, beleszeretnek egymásba.

Íme, egy romantikus komédia abból a korból, amikor a szerelmes leveleket e-mailen küldik! Tom Hanks és Meg Ryan alakítja Joe Foxot és Kathleen Kellyt, akik – miközben a valós életben kibékíthetetlen ellenségek – egymásba bolondulnak a számítógépen át…

ADATLAP

Megjelenés éve: 1998
Játékidő: 114 perc
Műfaj: romantikus film

Rendező: Nora Ephron
Főszereplők:
Tom Hanks (Joe Fox)
Meg Ryan (Kathleen Kelly)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Mi a véleményetek a csetelésről? Mennyire őszinte az ember a monitor mögé rejtőzve?

2. Lehetséges-e tartós és hosszútávú párkapcsolat az Interneten keresztül? Megtalálhatja-e az ember az igazit a virtuális világban?

3. Mi a különbség egy óra csetelés és egy óra beszélgetés között? Melyik a tartalmasabb, mélyebb – és miért?

4. Szerintetek miért ismerkednek egymással egyre szívesebben a fiatalok az interneten keresztül?

5. Az „eladólány” alig várta, hogy a barátja elmenjen otthonról, akárcsak NY152, hogy megnézhesse a mailjeit. Lehet-e valaki internet függő?

6. Szerinted mi indít valakit arra, hogy miközben kapcsolatban van, mégis randevúzik a neten? „Az e-mailen folytatott viszony hűtlenségnek számít?”

7. Alkalmas-e az Internet arra, hogy formáljuk egymás életét, hogy beleszóljunk valakinek a döntéseibe, hogy meghatározzuk az emberek gondolkodását? ha igen, akkor ki és mire fogja használni ezt a befolyást? Ti mire használjátok / használnátok?

8. Hasonlísd össze Joe Fox és Kathleen könyvesboltját! Miben állt Kathleem boltjának varázsa? Ismersz ilyen boltokat / kereskedőket?

A mai világ melyik típusú boltot és szolgáltatást részesíti előnyben: a kis, személyes jellegű üzleteket vagy a plázákat és hipermarketeket? – Egyetértesz ezzel a trenddel?

9. Mikor van szükség arra, hogy „felvegyük a kesztyűt” és mikor kell feladni? Tényleg akkora bátorság kell hozzá, hogy új életet kezdjünk? Szükséges a változás?

10. Milyen szerepe van a megbocsájtásnak a filmben? Te meg tudnál bocsájtani valakinek, aki tönkretette az üzleted?

11. Miben lett volna más a film vége, ha Catherine nem megy el megbeszélt találkozóra a végén, hanem inkább Joe-t választja?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük