TARTALOM

Alex „Hitch” Hitchens (Will Smith), a híres New York-i randiguru. A névtelenségbe burkolózó doktor, némi díjazás ellenében, már számtalan férfiembernek segített meghódítani álmai asszonyát.

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki – mivel egy pletykarovatnak dolgozik – állandóan Allegra nyomában van.

Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása – lapjának pedig óriási szenzációja lenne -, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randidoktorát.

ADATLAP

Megjelenés éve: 2005
Játékidő: 115 perc
Műfaj: romantikus vígjáték

Rendező: Andy Tennant
Főszereplők:
Will Smith (Alex ‘Hitch’ Hitchens)
Kevin James (Albert)
Eva Mendes (Sara)
Amber Valletta (Allegra Cole)

BESZÉLGETÉSINDÍTÓ KÉRDÉSEK A FILMHEZ

1. Igénybe vennéd egy randiguru segítségét abban, hogy valakinek udvarolj? Miért / miért nem?

2. Miért félnek az emberek tanácsot kérni a szerelmi vagy szexuális életükkel kapcsolatban?

3. Milyen szempont alapján döntötte el Hitch, hogy kiknek segít és kiknek nem? Jogosnak találod azt, hogy így válogatott?

4. Hitch nem szexpartner-közvetítő, csak olyanoknak hajlandó segíteni a filmben, aki komolyan veszi a szerelmet. Miért nem vállalják az emberek a mai kapcsolatokban az elkötelezettséget?

5. Miből derül ki az, hogy valaki komolyan gondolja a szerelmet? Hogyan tudod kimutatni vagy kifejezni az elkötelezettségedet a társad iránt?

6. Mit gondolsz a mai udvarlási szokásokról? Szokás ez még egyáltalán? Hogy csinálják a mai fiatalok?

Te hogyan udvarolsz egy lánynak / hogyan reagálsz, ha egy fiú udvarolni kezd neked?

7. Mindenki szeretne jobban kinézni és jobb benyomást tenni a másikra a randin. Azután viszont, hogy megkapta a másikat, és telnek a hónapok vagy évek, már egyáltalán nem töri magát annyira, hogy a másik tetszésére legyen vagy kedvébe járjon, mint az udvarlás alatt. Miért van ez így?

8. Mit lehet tenni ellene? Hogyan lehet megőrizni a romantikát és az izgalmat egy hosszú kapcsolat alatt?

9. Mennyire fontos a szerelem egy kapcsolat tartósságában és mélységében? Lehetséges boldog házasságban élni igazi, szenvedélyes szerelem nélkül?

10. Törvényszerű, hogy egy kapcsolatban előbb-utóbb elmúlik vagy legalábbis elkopik a szerelem? Mit lehet tenni ellene? Neked hogy sikerül ez?


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük